Gerelateerd nieuws

Nieuwe aannemers voor beheer en onderhoud provinciale wegen Zuid-Holland

Twee nieuwe aannemers voeren de komende 10 jaar het onderhoud uit aan de provinciale wegen in de regio noord en west van Zuid-Holland. De lange duur van de contracten, die 13 januari 2023 zijn afgesloten, bespaart kosten voor de provincie en maakt het voor de aannemers interessant om te investeren, onder andere in duurzaamheid en innovatie.

De aannemers doen het dagelijks beheer en onderhoud van de provinciale wegen, bermen (ook ecologisch maaien) en oevers. Vermeulen doet dit in de noordelijke regio en Van der Lee in het westelijke deel.

Minder hinder door integrale aanpak

Werken met vaste aannemers vermindert hinder voor weggebruikers.
“Een mooie stap voor iedereen. Een langdurige samenwerking maakt het de moeite waard om echt te investeren in innovaties. Het verbetert ook de efficiency en snelheid. Afstemming tussen verschillende aannemers is niet meer nodig. Dit voorkomt ruis op de lijn, dus minder kans op fouten, geen onnodige afsluitingen”, aldus gedeputeerde Frederik Zevenbergen.

Innovaties en CO2-reductie

De aannemers gaan ook meedenken over het meerjarenonderhoudsprogramma van de provincie. Zij krijgen daarnaast een financiële prikkel als ze nieuwe innovaties toepassen die bijdragen aan verdere CO2-reductie en meer biodiversiteit door ecologisch maaien. In de contracten is al vastgelegd dat de CO2-uitstoot met de helft wordt verminderd, onder andere door levensverlengende maatregelen voor het onderhoud.

Vermeulen scoorde bij de inschrijving onder andere hoog vanwege toekomstige investeringen in waterstof. Ook Van der Lee scoort hoog op duurzaamheid, onder meer met het gebruik van een elektrische asfaltwals.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven