Gerelateerd nieuws

Olbecon/Olcas

Zowel Olcas als Olbecon putten kennis uit veertig jaar ervaring met prefab beton. Olcas als leverancier van betoncasco’s voor de woningbouw en Olbecon als leverancier van systeemvloeren, wanden en prefab betonnen constructieve elementen.

Toekomstig bouwen

Bouwen wordt naar de toekomst toe steeds meer het assembleren van constructieve elementen die in een fabriek elders gemaakt zijn op de bouwplaats. Hier is de samenhang der dingen belangrijk. Elementen moeten bij elkaar passen, verbindingen moet goed zijn en de planning van de levering moet ook op elkaar passen. Wij begrijpen dat inkopers en werkvoorbereiders liever samenwerken met partijen die in staat zijn om vanuit de bovenstaande gedachte werken. De kans op fouten is kleiner en het aantal partijen dat werkzaam is aan één project is minder.

Leveren inclusief projectzekerheid

Voordat de eventueel bij een project betrokken architect en constructeur met het bestek en daarbij behorende concrete tekeningen aan de slag gaan, is het verstandig om bij OLBECON/OLCAS langs te gaan voor een diepgravende advisering over het prefabbetongedeelte van het project. Hoe eerder hoe beter en vooraan in het traject, dus al in de ontwerpfase willen wij graag meedenken. Want als het ontwerp eenmaal definitief is en in de bestekfase aangeland wordt wijzigen moeilijk en duur. Dus zolang de constructiedetails nog niet in werktekeningen zijn vastgelegd, kan ons team dit deel van het ontwerpstadium overnemen en zorgen voor een uitgewerkt advies. Na de opdracht werken we vanuit een 3D-model. Vanuit dat model worden de verschillende elementen gedimensioneerd.” Het totale meedenken met de klant zien we terug in twee veelgebruikte slogans: “omdat bouwen gemakkelijker kan” en “we doen het eerst goed en daarna snel”.

Waarom zou je bouwen met prefab?

Voor ons is het duidelijk:  Bouwen met prefabbeton elementen is duurzamer, sneller te realiseren en het vergt minder werknemers op de bouwplaats, niet onbelangrijk in deze tijd. Bovendien kan het de faalkosten omlaag brengen door proactief te werken met vroegtijdige en gerichte advisering en een constructieve scan bij de offerte-aanvraag. De klantrelatie staat centraal en dat betekent, dat leverancier en klant via een goede communicatie vooraf weten wat van beide mag worden verwacht.

Wat kunnen wij bieden?

Wij leveren fundatiebalken, fundatiepoeren en platen, kelderwanden holle wand of massief,

Kanaalplaatvloeren geïsoleerd en ongeïsoleerd, combinatievloeren, ribbenvloeren, breedplaatvloeren traditioneel gewapend en voorgespannen, casco wanden, geïsoleerde sandwichpanelen, geïsoleerde borstweringselementen,  brandwanden, trappen en bordessen, balkon en galarijplaten, kolommen en balken. Vanuit deze verzameling constructieve elementen is het mogelijk om mooie, functionele en efficiënte gebouwen te ontwerpen en te bouwen. Wij zijn graag uw partner.

www.olbecon.nl

www.olcas.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven