nta

Gerelateerd nieuws

NTA voor wegenzout is gepubliceerd

Op 16 mei is de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8900: 2022 ‘Wegenzout – Producteisen’ gepubliceerd. Deze NTA beschrijft de eisen aan samenstelling en gradering van wegenzout voor de Nederlandse wegen.

Wegenzout is een natuurproduct en heeft niet altijd dezelfde samenstelling en/of gradering (korrelgrootte). Binnen Nederland zijn in het verleden verschillende eisenpakketten gehanteerd voor wegenzout. Enkele leden uit de normcommissie ‘Wegenonderhoudsmachines en -producten’ hebben een inventarisatie gemaakt van deze eisenpakketten.

Op basis van dit overzicht en in overleg met verschillende partijen uit de markt (producenten, leveranciers) is er nu een uniform eisenpakket opgesteld voor wegenzout voor toepassing op de Nederlandse wegen. Deze eisen staan in de NTA en worden ook opgenomen in RAW (CROW).

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de NTA voor wegenzout, of wilt u meer informatie over deze normcommissie? Neem dan contact op met Nina van der Meer, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon 015 2 690 180 of iv@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen
Belanghebbende partijen kunnen meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied. De normcommissie ‘Wegenonderhoudsmachines en -producten’ houdt zich bezig met normalisatie op het gebied van veegwagens, gladheidsbestrijding, en bijbehorende producten. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar iv@nen.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven