Gerelateerd nieuws

Normalisatie op gebied van net-zero: kom naar de bijeenkomst op 27 oktober

NEN organiseert een bijeenkomst om de behoefte aan normalisatie op het gebied van net-zero te bespreken. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 27 oktober van 09.30 tot 12.00 uur in Delft. We nodigen alle belanghebbenden en geïnteresseerden uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Wanneer maakt een organisatie terecht de claim net-zero te zijn? Normalisatie moet hierin duidelijkheid scheppen. Hoewel er al verschillende certificaten bestaan, zijn er veel vragen over hun betekenis doordat er verschillende reductie-eisen of rekenmethodes gebruikt worden. Omdat de vraag vanuit de markt naar samenwerking met/tussen duurzame bedrijven stijgt, zoeken organisaties naar een manier om een kwalitatieve beoordeling te kunnen geven aan hun duurzame werkwijze.

Normalisatie kan de onduidelijkheid verhelpen. Binnen ISO (globale normalisatie) wordt hier al aan gewerkt. Zo is IWA 42:2022 ’Net Zero Guidelines’ gepubliceerd, waarin eerste principes en aanbevelingen vastgelegd zijn. Ook wordt ISO 14068 ’Greenhouse gas and climate change management and related activities — Carbon neutrality’ ontwikkeld voor het aantonen van klimaatneutraliteit. Met eenduidige bepalingen voor net-zero is voor organisaties duidelijk wat er van hen gevraagd wordt, vallen consumenten minder snel ten prooi aan greenwashing en wordt op een juiste manier richting duurzaamheid gewerkt.

Aanmelden

Het doel van de bijeenkomst op 27 oktober is om verschillende belanghebbenden te verbinden. Zo ontstaat een gesprek over de verschillen en onduidelijkheden rondom de net-zero claims van organisaties en wordt een eerste stap gezet richting verdere normalisatie. Geïnteresseerdenkunnen zich aanmelden bij: Michel Post, michel.post@nen.nl, tel +31 6 219 467 63.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven