Gerelateerd nieuws

Nieuwe meterkast van VETEKA: strak design, modulair en met unieke brandvertragende variant

Met de Design Project Meterkast van Veteka kan snel en esthetisch een complete meterkastenwand worden opgebouwd door de kastframes eenvoudig – en vrijwel naadloos – aan elkaar te koppelen. De Design Project Meterkast heeft een extra strak design, bespaart tijd en materiaal door een snelle montage en is leverbaar in diverse kleuren en decors. De Design Project Meterkast is hierdoor bijzonder geschikt om toe te passen in entreehallen of galerijen in hoogbouw. Des te meer omdat deze nieuwe meterkast ook als systeem leverbaar is met een Euroklasse B certificaat. 

Inspelen op trends in de bouw
“Modulair en brandveiligheid zijn belangrijke termen binnen de bouwsector.”, stelt Bas Kemps directeur van Veteka. “Met de Design Project Meterkast voorzien we in de behoeften van bouwbedrijven en architecten die op zoek zijn naar moderne meterkasten die eenvoudig gemonteerd kunnen worden en tevens brandveilig zijn.”.

Modulair zorgt voor snelle en strakke montage
De Design Project Meterkast van Veteka is een prefab systeem bestaande uit een MDF frame, een bovenpaneel en een deurblad. De kasten zijn eenvoudig – én vrijwel naadloos – aan elkaar te koppelen en zowel in hoogte als breedte eindeloos uit te breiden. Dankzij reeds voorgemonteerde scharnieren zijn de meterkastdeuren eenvoudig in het kozijn te klikken. Dit alles scheelt tijd en geld.

Volledig brandklasse B, niet alleen de losse onderdelen
“Onze nieuwe meterkast onderscheidt zich doordat het samengestelde product (frame én deurbladen van brandvertragende spaanplaat) voldoet aan Euroklasse B.”, vervolgt Kemps. Veteka heeft dit systeem laten testen door Peutz en is officieel gecertificeerd met een Euroklasse B-certificaat. In de markt worden al wel zogenaamde brandveilige meterkasten aangeboden, maar hier moet worden opgemerkt dat enkel losse onderdelen zijn getest op het brandgedrag, maar niet de kast als geheel. Dit maakt onze design kast uniek.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven