Gerelateerd nieuws

Nieuwe locatie Schildersvakopleiding in 2024: Lelystad

Volgend jaar komt er een nieuwe locatie van de Schildersvakopleiding bij, te weten in Lelystad. Op maandag 19 juni is de eerste paal van de nieuwe werkplaats geslagen door wethouder Grimbergen. Naar verwachting opent de werkplaats begin 2024 haar deuren.

Bbl-opleiding

Vanaf die tijd kunnen leerlingen uit Lelystad en omstreken dicht(er) bij huis een bbl-opleiding volgen in het schildersvak. Via mbo werkend leren worden in Lelystad de vakvrouwen en vakmannen van de toekomst opgeleid. Dat gebeurt samen met erkende leerbedrijven (waar de leerlingen vier dagen/week werken en de fijne kneepjes leren van hun collega’s) en vakdocenten van het ROC (die de leerlingen één dag/week de theorie achter het vak bijbrengen).

Schilderen, bouw en elektro/installatie

De werkplaats is een samenwerking tussen Schildersvakopleiding Lelystad, IW Noord, Oost & Flevoland en TOF Techniekopleidingen Flevoland. Naast het schildersvak worden er dus ook opleidingen verzorgd voor de bouw en elektro/installatie. Het mooie is dat de leerlingen die straks de nieuwe werkplaats gaan gebruiken, zelf (waar mogelijk) meebouwen aan de nieuwbouw! Met deze nieuwe locatie komt het totaal aantal Schildersvakopleidingen in Nederland op 26. De goede landelijke dekking zorgt ervoor dat er voor geïnteresseerde leerlingen altijd wel een Schildersvakopleiding bij hen in de buurt is.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven