Gerelateerd nieuws

NIEUW! hercertificering Saneren asbesthoudende beglazingskit

Sinds september 2019 verzorgt Kenniscentrum Glas de training Saneren asbesthoudende beglazingskit en hebben vele bedrijven/medewerkers deze training gevolgd. Het persoonsgebonden certificaat dat men na het volgen van deze training ontvangt, is 3 jaar geldig. Dit betekent dat de eerste certificaten inmiddels zijn verlopen. Daarom heeft Kenniscentrum Glas een hercertificeringstraining opgezet.

Waarom een herhalingstraining?

Wet- en regelgeving is onderhevig aan veranderingen. Het te hanteren protocol is in september 2019 goedgekeurd maar in de jaren erna hier en daar aangepast. Daardoor is herhaling / hercertificering noodzakelijk om zo het certificaat te verlengen en asbesthoudende beglazingskit te mogen blijven saneren.

Inhoud van de training

Tijdens de herhalingstraining wordt ingezoomd op de risico’s van het werken met asbesthoudende beglazingskit, de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en het protocol. Extra nadruk ligt op de wijzigingen die zijn doorgevoerd in het protocol en nieuwe inzichten die zijn ontstaan.

In de herhalingstraining komen o.a. onderstaande onderwerpen aan de orde, waarbij de focus ligt op de wijzigingen in het protocol:
• Samenvatting wet- en regelgeving
• Samenvatting risico’s werken met asbesthoudende beglazingskit
• Het protocol uitgelegd
• Werken conform het protocol

De herhalingstraining wordt afgesloten met een toets. Als hiervoor een voldoende score wordt behaald, ontvangt men een nieuw persoonscertificaat “Saneren asbesthoudende beglazingskit onder Risicoklasse 1”. Dit certificaat is ook weer 3 jaar geldig.

Data, locaties, kosten

De herhalingstraining duurt 1 dagdeel (ochtend of middag) en wordt op verschillende data en locaties georganiseerd:
• februari 2023: 1, 22, 24
• maart 2023: 15, 22, 24, 29, 31
• april 2023: 5, 19

Kijk voor locaties en meer data op deze website.

De kosten bedragen € 350,- per deelnemer inclusief herhalingstraining, nieuw persoonscertificaat, hand-out en locatiekosten.

Deze training kan ook incompany bij u op locatie worden verzorgd. Neem voor een (vrijblijvende) offerte contact met ons op.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven