Gerelateerd nieuws

NCS introduceert 100 nieuwe standaardkleuren

NCS Color heeft 100 nieuwe standaardkleuren in het lage verzadigingskleurgebied toegevoegd aan het Natural Color System (NCS). Doel is om de gebruikers van het systeem meer opties en controle te bieden bij het werken met deze kleuren.

Nieuwe technologie stelde NCS Color in staat om kleurstalen te produceren in volledig nieuwe nuances met een lage verzadigingsgraad. Deze waren nog niet eerder aanwezig in het NCS Standard-kleurengamma.
De nieuwe standaardkleuren zijn onderverdeeld in vier kleurvlakken: witte verrukking, grote grijzen, noordse middentonen en zwartachtige elegantie. Lage verzadigde kleuren zijn erg belangrijk in architectuur, interieurontwerp en productontwerp. Bij het bekijken van kleurstalen die dit kleurgebied vertegenwoordigen, is het volgens NCS Color vaak moeilijk onderscheid te maken tussen de ene kleur en de andere. Een beetje verzadiging heeft de kracht om een gevoel te creëren dat een neutrale kleur niet kan doen. Kleine verschillen in nuance of tint kunnen een grote impact hebben op het uiteindelijke ontwerp. 

De nieuwe standaardkleuren zijn het resultaat van een gezamenlijke inspanning van NCS Color en de wereldwijde gemeenschap van kleurprofessionals om het NCS System nog verder te verbeteren.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven