Gerelateerd nieuws

Na-isoleren met een circulaire gevelisolatie

Een gevelisolatiesysteem moet aan vele eisen voldoen. Naast een goed isolerende werking,  veiligheid, verwerkingsgemak en prijs spelen ook de milieuaspecten een steeds belangrijkere rol. Bij de materiaalkeuze wordt daarom steeds vakere gekeken wat de milieu-impact is van dergelijke systemen.

Circulair (na-)isoleren met SlimFort

Wilt u een bewuste milieukeuze maken dan is de toepassing van het innovatieve gevelisolatiesysteem SlimFort van IsoBouw een goede optie. Deze EPS-isolatie bestaat voor 98% uit lucht en kan hergebruikt en/of volledig gerecycled worden.

Het systeem kenmerkt zich door de geïntegreerde beugels waarmee de isolatie en het houten regelwerk worden bevestigd. De verwerking is eenvoudig en gaat ongekend snel. De bevestigingsmethodiek heeft ook een circulair voordeel. Zodra de gevelbekleding aan vervanging toe is, kan de bestaande SlimFort-gevelschil gehandhaafd blijven. In de beugels kan eenvoudig een nieuwe houten draagstructuur geplaats worden voor de nieuwe gevelbekleding.

Met SlimFort ontstaat er een aaneengesloten en dampdoorlatende isolatieschil zonder isolatielekken. Dit voorkomt kostbare energieverspilling en vochtproblemen in de constructie.

Mocht het noodzakelijk zijn om de gevel te slopen, dan kunnen de SlimFort isolatieplaten losgeschroefd worden en bij een ander project weer opnieuw ingezet worden. EPS verliest namelijk nooit haar initieel isolerend vermogen.  

100% recyclebaar

Recyclen van de SlimFort isolatieplaten is gezien de hergebruiksmogelijkheden een niet voor de hand liggende optie. Mocht dit toch noodzakelijk zijn, dan is dit geen enkel probleem. Na verwijdering van de beugels kunnen de EPS platen volledig gerecycled worden en als grondstof dienen voor nieuwe hoogwaardige EPS producten. Zo blijft de kringloop altijd gesloten.

Kijk en lees verder via deze link.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven