Gerelateerd nieuws

Mulder Europe komt met elektrische betonmixer EcoDrive 2.0

Flinke stap op weg naar vergroening van de bouwplaats


Mulder Europe in Dordrecht is al ruim een halve eeuw producent van betonmixers. Kernwoorden in de dienstverlening naar de klanten toe zijn topkwaliteit machines, efficiency, een zeer hoge servicegraad, haalbaarheid en vergroening. De elektrische betonmixer Mulder EcoDrive 2.0 is op Land of Tomorrow te zien en een goed voorbeeld van dat laatste.

Het gaat om een gepatenteerde en verbeterde versie van de serie betonmixers waarmee Mulder Europe tien jaar geleden al op de markt kwam. “We liepen daarmee voorop in de verduurzamingsslag waar ook de aannemerij en de GWW-sector momenteel middenin zitten,” zegt CEO Wijnand van Aalst van Van Aalst Group, waar Mulder Europe onder valt. “Inzet van de EcoDrive betekent een flinke stap op weg naar vergroening van de bouwplaats. Onze marktgedreven innovatie zorgt voor vergroening in de industrie en bouw en trekt projecten vlot die door de stikstofproblematiek dreigen te stagneren of stil te vallen. EcoDrive 2.0 zorgt ervoor dat een project alsnog binnen de geldende uitstootnormen wordt uitgevoerd. Dat is belangrijk, gezien de enorme woningbouwopgave waar Nederland voor staat. De betonmixer wordt losgekoppeld van de dieselmotor in de vrachtwagen of de dieselhulpmotor en is dus zelfvoorzienend. Dat scheelt enorm in de uitstoot.”

Belangstelling

Van Aalst: “In de bouw en GWW-sector is veel belangstelling is voor elektrificatie. Ook deze branches moeten voldoen aan de wettelijke eisen ten aanzien van verduurzaming. De overheid geeft steeds vaker alleen nog opdrachten als die worden uitgevoerd met emissieloos materieel.  Ook komen er steeds meer initiatieven van gemeenten, die geen diesel- of benzine aangedreven voertuigen meer toelaten in hun binnensteden. De eisen gelden voor hoofd- en onderaannemers en andere partners in de bouwketen.”

Volgens Van Aalst is werken met de EcoDrive 2.0 een goed businessmodel. “De machine is in aanschaf weliswaar iets duurder dan niet elektrische voertuigen maar de terugverdientijd is vijf jaar en bovendien is er subsidie van de overheid mogelijk.”

De Mulder EcoDrive 2.0 bestaat uit een hoog rendement permanent magneet motor van 90kW die in een geintegreerde besturing hoog vermogen en laag gewicht combineert. De accu’s zijn van een zeer solide en automitive industry standaard Lithion Ion type welke hoog output en laag gewicht combineert met betrouwbaarheid en levensduur. 

Overigens houdt Mulder Europe zich al langer bezig met innovaties. Een recent voorbeeld is een 10 meter lang telescoopgootsyteem om een alternatief te bieden voor een kapitaalintensieve betonpomp.

Service

Mulder Europe laat het bedrijfsproces van de klant efficiënt verlopen. Van Aalst: “Zo zijn onze mixers zeer eenvoudig te bedienen en kunnen ze na leging snel en efficiënt worden schoongemaakt. Geen overbodige luxe in een tijd waarin ook onze klanten kampen met een tekort aan personeel, zoals chauffeurs. Sneller schoonmaken levert tijdwinst op en dat meerdere malen per dag, tijd is geld.”

Een trend op dit moment is dat er steeds vaker met lichter beton wordt verwerkt. Mulder Europe speelt daar op in door te zorgen voor volledige belasting van de assen na belading, zodat er een goede gewichtsverdeling ontstaat en elke as goed wordt benut. Van Aalst: ”Wij berekenen voor onze klanten ook de belasting per geladen as zodat er niet te zwaar wordt beladen. Belangrijk, want op overschrijding staan forse boetes.”

Klantspecificatie

Het standaardprogramma kan naar klantenwens- en behoefte worden aangepast. Van Aalst: “Zo kunnen we bijvoorbeeld desgewenst de plek van het bedieningspaneel of de draairichting van de trommel aanpassen. Een ander voorbeeld is dat de mixer ook los van de vrachtwagen op de bouw kan worden geplaatst, bijvoorbeeld op een containerframe of een oplegger. Als toebehoren leveren we onder meer accukoel- en batterijmanagementsystemen.” Ook (preventief) onderhoud behoort tot de mogelijkheden.

Van Aalst Group

Van Aalst Group omvat meerdere bedrijven en is wereldwijd actief, onder meer in België, China, Duitsland, Egypte, Noorwegen en Suriname. Mulder Europe is sinds 2000 onderdeel van Van Aalst Group en is een familiebedrijf met veel persoonlijke aandacht voor haar personeel en werd in de jaren vijftig opgericht door de grootvader van Wijnand van Aalst.

Mulder Europe levert betonmixers in verschillende uitvoeringen en typen, met een inhoud van 4 m3 tot 30 m3. De machines worden vooral ingezet door betoncentrales die op de bouwlocatie zelf afleveren.

Klik hier voor de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven