Mobiliteitsalliantie

Gerelateerd nieuws

Infra-investeringen kabinet belangrijke stap aldus Mobiliteitsalliantie

De Mobiliteitsalliantie noemt de 1,2 miljard euro die het kabinet nu uittrekt voor de bouw en bereikbaarheid van circa 135.000 woningen binnen nu en de komende vijf jaar, een belangrijke stap. De alliantie onderschrijft dat er snel nieuwe woningen nodig zijn met goede verbindingen die garanderen dat reizigers snel, veilig en gezond van A naar B kunnen en goederen efficiënt en duurzaam op hun bestemming aankomen.

Mobiliteitsalliantie

De Mobiliteitsalliantie, het samenwerkingsverband van meer dan twintig partijen die ervoor willen zorgen dat de bewegingsvrijheid van Nederland ook in de toekomst behouden blijft, noemt het cruciaal om bij de bouw van nieuwe huizen direct te kijken naar goede verbindingen met de auto, fiets, het openbaar- en goederenvervoer.

De alliantie deed onlangs concrete voorstellen voor een slimmer mobiliteitssysteem voor reizigers en ondernemers, waaronder flexibelere openingstijden voor scholen en winkels.

De Mobiliteitsalliantie is een uniek samenwerkingsverband van inmiddels 24 partijen, opgericht om ervoor te zorgen dat de bewegingsvrijheid van Nederland ook in de toekomst behouden blijft. Dit vraagt om een verandering naar een nieuw, slimmer mobiliteitssysteem waarin zowel de reiziger als de ondernemer flexibel kan reizen. De 24 partners van de Mobiliteitsalliantie: Keolis – GVB – EBS – FEHAC – Koninklijk Nederlands Vervoer – HTM – Qbuzz- MKB-Infra – Transport & Logistiek Nederland – RAI Vereniging – RET – Fietsersbond – Transdev – VNA – ANWB – KNAC – NS – Arriva – Rover –Vereniging Zakelijke Rijders – BOVAG- Bouwend Nederland – OV-NL – Schiphol-NKC.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven