Gerelateerd nieuws

Mobiel, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk: 7 nieuwe M-klasse afkort- en verstekzagen van Metabo

De fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen, breidt het uitgebreide assortiment afkort- en verstekzagen in de M-klasse uit met 3 nieuwe accu-machines en introduceert 4 nieuwe gesnoerde modellen.

In totaal presenteert Metabo 7 nieuwe machines voor zaagbladen met diameters van 216, 254 en 305 mm. De M-klasse staat voor mobiliteit – de machines zijn compact, licht en gemakkelijk mee te nemen.

Accu-zaagmachines uit de KGS 18 LTX BL-serie

„Net als bij gesnoerde machines hebben wij nu voor elke professionele gebruiker de passende, op accu werkende afkort- en verstekzaag in het assortiment: de KGS 18 LTX BL-serie is verkrijgbaar met zaagbladdiameters in 3 verschillende maten – 216, 254 en 305 mm“, zegt productmanager Leonard Sautter. „Door de krachtige, borstelloze motor in combinatie met onze hoogwaardige Metabo-elek-tronica, onze accu-packs en speciale zaagbladen bieden ze hetzelfde zaagresultaat als een gesnoerde machine – en dat met slechts één accu van 18 Volt. Met één acculading kunnen gebruikers van ‘s morgens tot ‘s avonds zagen.“

Maximale precisie door de Precision Cut Line

Ook het assortiment gesnoerde machines werd verder ontwikkeld: de 4 opvolgende modellen – de KS 216 M zonder trekfunctie en de KGS 216 M, 254 M en 305 M met trekfunctie –  worden naast de accu-machines aangeboden, o.a. met de Precision Cut Line Technologie. In plaats van de tot nu toe gebruikte enkele lasers wordt bij alle nieuwe afkort- en verstekzagen gebruik gemaakt van een LED-licht met schaduwlijn op het te bewerken materiaal. De schaduwlijn geeft de tandbreedte van het zaagblad – en dus de exacte zaaglijn aan. Nog een voordeel: „Bij vervanging van het zaagblad door een breder of dunner zaagblad moest de gebruiker de laser tot nu toe telkens opnieuw afstellen, om de juiste lijn te bepalen. Door de Precision Cut Line, kortweg PCL, is deze kalibratie niet meer nodig. Bovendien is de zaaglijn van beide kanten zichtbaar“, vertelt Sautter.

Een trouwe begeleider

De nieuwe op accu werkende en gesnoerde machines zijn licht, comfortabel en doordacht tot in het kleinste detail. Door het geringe gewicht kunnen gebruikers alle machines, inclusief de KGS 305, ook gewoon met één hand meenemen. „De KGS 18 LTX BL 305 is ondanks de uitgebreide uitvoering, de lichtste in zijn klasse“, zegt Sautter. Alle KGS-machines zijn voorzien van een extra transportgreep voor een comfortabel vervoer met twee handen. De gebruikers kunnen de tafelverbredingen gemakkelijk met een Quick-Pin verwijderen en voor bredere werkstukken vrij in de ruimte plaatsen. Behalve de KS 216 beschikken alle KGS-machines over een zachtaanloop. Daardoor wordt de levensduur van de motor en overbrenging verlengd, wordt een schoksgewijze start voorkomen en kan gemakkelijker en nauwkeuriger worden gewerkt.

Altijd de passende toebehoren

Metabo heeft uiteraard ook de passende toebehoren in het assortiment. Voor de nieuwe machines uit de M-klasse zijn er speciale zaagbladen voor elk materiaal in de kwaliteit classic en professional. Nieuw zijn de cordless cut wood-zaagbladen, die nu behalve met een diameter van 216 mm ook verkrijgbaar zijn in 254 en 305 mm. Met hun extra dunne zaagbreedte en stambladdikte zorgen ze voor nog meer zaagsneden per acculading. Voor mobiel gebruik kunnen de modellen uit de M-klasse met 5 verschillende onderstellen gecombineerd worden. Alle afkort- en verstekzagen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met op accu werkende of gesnoerde afzuigsystemen van Metabo.

De KGS 18 LTX BL-serie is voorzien van de krachtige 18 Volt accutechnologie van Metabo en is een aanvulling op de merkoverkoepelende accu-alliantie CAS met 3 nieuwe krachtige producten voor professioneel gebruik.

Klik hier voor de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven