Gerelateerd nieuws

Met vloeibare rubberproducten van Baushield; Bouwschil snel en efficiënt luchtdicht 

De bouwschil snel en efficiënt water- en luchtdicht. Het kan met de producten van Baushield in het Noord – Brabantse Berlicum.

“Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker in verband met de strenge isolatienormen in woningen en bedrijfspanden,” zegt oprichter en directeur/eigenaar Maarten Kuijpers. “Energieneutraal bouwen is de norm, het energieverlies moet naar een minimum. Onze producten zorgen hiervoor.”

Met de producten van Baushield worden gaten, kieren en naden in de schil van een woning of kantoorpand gedicht. De warmte blijft binnen, kou en vocht buiten.

Kuijpers: “Aan de basis van ons product ligt een Canadees concept. Wij hebben dat doorontwikkeld. Ons product is heel goed bestand tegen kou maar ook tegen de hitte die we als gevolg van de klimaatverandering in de zomer steeds vaker gaan meemaken.”

Voor optimale luchtdichtheid biedt Baushield onder andere de volgende producten: purschuim LDP-1000, vloeibaar rubber LDR-100 en MVR.  Kuijpers: “Ze kunnen zowel vanaf de buitenzijde van het gebouw als van binnenuit worden aangebracht. Lucht noch vocht kunnen daar doordringen. De afdichtingen kunnen ook worden aangebracht achter stuc- en spackwerk, de hechting is optimaal.” Vanwege de grote rekbaarheid >700% van de LDR-100 en de MVR samen met de ééncomponenten purschuim LDP-1000 wordt beweging van de ondergronden meer dan voldoende opgevangen.

Vloeibaar
Omdat het product vloeibaar is, neemt het de vormen van de ondergrond makkelijk over. Kuijpers: “Je kan er heel goed hoeken of oneffenheden mee opvullen. Vanwege de grote rekbaarheid van LDP-1000 één componenten purschuim wordt beweging van de ondergrond bovendien opgevangen en scheurvorming voorkomen. LDR-100 heeft een uitstekende hechting op vrijwel alle (lichtvochtige) ondergronden, ook bijvoorbeeld cementdekvloeren of parkeerdekken. We waren destijds de eerste die met een vloeibaar product voor luchtdichtheid op de Nederlandse markt kwam. Groot voordeel van ons concept is ook dat je niet meer met bandjes of tapes hoeft te werken. Die laten later weer los en dat komt de lucht- en waterdichtheid natuurlijk niet ten goede.”

Applicatieteam

Baushield is een groothandel maar werkt ook samen met applicatieteams. Kuijpers licht toe: “De applicateurs trekken er op uit om onze producten snel en verantwoord aan te brengen. Tussentijdse steekproeven door Baushield zorgen ervoor dat de kwaliteit wordt gewaarborgd en ook wordt er een kwaliteitsrapport opgesteld. De opdrachtgever heeft er dan geen enkel omkijken meer naar, we ontzorgen hem volledig.” De onderneming werkt landelijk.

De luchtdichtheidsproducten worden verpakt en geleverd in handige kitworsten met een inhoud van 600 ml of emmers (MVR) met een gewicht van 5, 10 of 20 kilo, deze laatste kan met spuitapparatuur worden aangebracht. Afnemers zijn professionele werkers in de bouw, zoals onderaannemers of aannemers. Verder worden de producten afgenomen door andere groothandels.

Testen

Kuijpers: “Onze producten zijn duurzaam en voldoen aan alle geldende Nederlandse en Europese normen en certificeringen. Deze worden steeds verder aangescherpt. Toch zijn we constant bezig om het product nog duurzamer te maken en te kijken of er alternatieve stoffen in kunnen worden verwerkt die het nog milieuvriendelijker maken. Dat doen we samen met een laborant. We voeren doorlopend controles uit om de kwaliteit te testen.”

Snelle verwerking

Volgens Kuijpers is naast de uitstekende producteigenschappen de snelle en efficiënte verwerking één van de grootste voordelen van Baushields producten. “Omdat het supersnel in één laag kan worden aangebracht, bespaart de verwerker veel tijd en dus geld.” Baushield verzorgt trainingen voor aannemers zodat die leren hoe ze de producten op kwalitatief hoog niveau kunnen verwerken. Kuipers: “De levertijd is normaalgesproken binnen twee dagen maar als de klant echt omhoog zit, kunnen we dezelfde dag nog leveren. Dat hoort nu eenmaal bij onze service.”

Kelderafdichting

Naast luchtdichting levert Baushield ook waterdichtingsproducten voor de maaiveld- en kelderafdichting.

Bekijk hier de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven