Gerelateerd nieuws

Meer subsidiebudget voor elektrische personenauto’s in 2022

In 2022 komt er fors extra geld beschikbaar voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Zo krijgen nog meer mensen de kans om met subsidie een elektrische auto te kopen of leasen, nieuw of tweedehands. 

Aanvragen voor SEPP kan vanaf 3 januari 2022 om 09.00 uur. 

Bijna 5 keer zoveel
Het totale subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s in 2022 is € 71 miljoen, bijna 5 keer zoveel als in 2021. Het subsidiebedrag per nieuwe auto gaat wat omlaag, naar 3.350 euro. Dat komt omdat de prijzen van elektrische auto’s dalen en omdat er veel animo is. Op deze manier kunnen meer mensen gebruik maken van de subsidie. 

Voor tweedehands auto’s blijft het subsidiebedrag gelijk, 2.000 euro per auto. In totaal is er voor deze categorie € 20,4 miljoen beschikbaar, een stijging van bijna 7 miljoen euro ten opzichte van dit jaar.

Voorwaarden 
De subsidie is bedoeld voor particulieren. Voor SEPP-subsidie 2022 komt u alleen in aanmerking als u een koop- of leaseovereenkomst heeft afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop u de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam staan. 

Meer informatie
Alle voorwaarden en informatie vindt u op de pagina Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)  

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven