Gerelateerd nieuws

Maximale Power zonder snoer, gas of slang: de eerste accu-tacker van Metabo

Foto bovenaan: De machine kan overal worden gebruikt, waar houtconstructies stevig met elkaar verbonden moeten worden: bij timmerlieden op de bouwplaats, op het dak of de woningbouw.

Metabo brengt haar eerste accu-tacker op de markt. Helemaal zonder snoer, gas of persluchtslang biedt de nieuwe NFR 18 LTX 90 BL optimale flexibiliteit, power en comfort. „In onze accu-tacker combineren wij pneumatiek met een accu – een technologie, die het beste uit twee werelden samengevoegd. Zo heeft de accu-tacker alle voordelen van een perslucht-spijkerapparaat, maar dan zonder snoer, gas of slang“, vertelt Albert Werner, productmanager van Metabo. De nieuwe   tacker is een echte verrijking van het Metabo accu-assortiment en de bevestigingstechniek. De machine kan overal worden gebruikt, waar houtconstructies  met elkaar verbonden moeten worden.

Spijkeren met accu-power

De accu-tacker werd ontwikkeld voor de zwaarste omstandigheden op de bouwplaats. Hij heeft een bijzonder hoge slagenergie en extreem snelle schietvolgorde – met tot wel twee schoten per seconde maken professionele gebruikers snel vorderingen. „Onze nieuwe machine levert met een accu-pack van 18 V en 4.0 Ah maximaal 550 schoten. Zo doet de accu-tacker zeker niet onder voor spijkerapparaten op perslucht en is daarnaast betrouwbaarder en comfortabeler“, aldus Werner. Want bij perslucht-spijkerapparaten heeft men vaak last van een wirwar aan slangen die bovendien een gevaar vormen om erover te struikelen – met name op het dak is dat heel gevaarlijk. Bovendien moeten de gaspatronen van spijkerapparaten op gas vaak worden vervangen – dat zorgt voor extra kosten, met tevens een vervelende gasgeur en explosiegeluiden. Dan biedt de accu-    tacker uitkomst.

Doordacht systeem

De NFR 18 LTX 90 BL heeft bijvoorbeeld een gereedschapsloze diepte-instelling – daarmee kan nauwkeurig worden gewerkt, ook bij verschillende houtsoorten. Tevens beschikt hij over twee functies: er kan gemakkelijk met één druk op de knop tussen de modus “Enkelschots modus” en “Repeteerfunctie “ voor het snel in serie inschieten van spijkers worden gewisseld. Bovendien praktisch: de beveiliging bij loze schoten beschermt tegen onnodige slijtage en verhoogt de levensduur van de machine.

Metabo heeft bovendien ook de passende spijkers in haar assortiment: Papiergebonden spijkers met D-kop en een lengte van 50 tot 90 mm en een hoek tussen 30 en 34°. De spijkers uit het assortiment van Metabo zijn verkrijgbaar in de gebruiksklassen één en twee en voldoen aan Eurocode 5. „De kwaliteit en veiligheid van onze machines en toebehoren hebben bij ons altijd de hoogste prioriteit“, zo vat Werner het samen. „Waar maximale vrijheid, power en comfort vereist zijn, is de nieuwe accu-tacker inclusief toebehoren precies de juiste keuze.“

De accu-tacker is voorzien van de krachtige 18 Volt accu-technologie van Metabo en een aanvulling op de merken overkoepelende accu-alliantie CAS.

Technische gegevens

 

NFR 18 LTX 90 BL

Accu-spanning

18 V

Spijkerlengte

50 – 90 mm

Spijkerdiameter

2,9 – 3,3 mm

Hoek van magazijn

30 – 34°

Magazijncapaciteit spijkers

47

Gewicht zonder/met accu-pack (4.0 Ah LiHD)

4,1 kg/4,7 kg

 

De NFR 18 LTX 90 BL is bijzonder snel en krachtig: met een opgeladen accu van 18 Volt en 4.0 Ah kunnen tot wel 550 schoten worden uitgevoerd. 

De NFR 18 LTX 90 BL beschikt over 2 functies: met een druk op de knop kan tussen de modus van een schot en contactactivering worden gewisseld.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven