Gerelateerd nieuws

MATEXPO 2023: dé vakbeurs voor bouwmaterieel viert haar 40e editie!

MATEXPO is een monument onder de beurzen. Al 40 edities lang. Weinig beurzen hebben zo’n rijke geschiedenis als MATEXPO. Dit betekent ook dat de beurs heel wat moeilijke tijden heeft zien voorbijkomen. Elke economische crisis die er sinds de oprichting van de beurs eind jaren 40 is geweest, heeft op de een of andere manier een invloed gehad. Toch zijn er een aantal constanten: een niet-aflatende groei in vraag en aanbod, diversificatie en innovatie hebben ervoor gezorgd dat MATEXPO editie na editie kon uitbreiden. Meer machines, meer exposanten, meer bezoekers.

Van 6 tot en met 10 september verzamelen zo’n 350 exposanten met meer dan 1500 machinemerken op Kortrijk Xpo voor de 40e editie. De beurs verwacht meer dan 40.000 bezoekers, die er het grootste aanbod van machines en materieel in de Benelux kunnen ontdekken.

OFFICIËLE OPENING & MATEXPO AWARDS

Naar aanleiding van deze jubileum editie worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo zal de Officiële Opening terugblikken op de voorbije edities, maar ook uitkijken naar de toekomst in deze boeiende sector. Daarnaast worden traditioneel de MATEXPO Awards uitgereikt. Drie categorieën worden onderscheiden: de Innovation Award, de Green Award en de Safety Award.

MATEXPO BOEK

Over veertig edities MATEXPO is een boek in de maak. Het MATEXPO boek zal meer dan 100 pagina’s bevatten met prachtige foto’s en documenten vanaf het ontstaan in 1946 tot waarnaar de beurs op vandaag is uitgegroeid. Het wordt een collectors item!

OLDTIMER ROUTE

Doorheen de beurs zal een oldtimer parcours van machines gemaakt worden, met bordjes die uitleg geven. Heel wat mooie kandidaturen werden toegestuurd. Niet alleen van exposanten, maar ook van privéverzamelaars. Heel wat exposanten pakken uit met een oude machine, maar bij de beursingangen zullen ook merken te zien zijn die niet meer onder die naam bestaan zoals International, Poclain, Magirus Deutz, … .

REGISTREER U VOOR GRATIS TOEGANG

Interesse om een bezoek te brengen aan MATEXPO? Registreer u voor gratis toegang met de code NUC61023 op www.matexpo.com

OPENINGSUREN & LOCATIE

Woensdag 6/09: 10u – 18u
Donderdag 7/09: 10u – 18u
Vrijdag 8/09: 10u – 20u – toegang tot 19u
Zaterdag 9/09: 9u – 17u
Zondag 10/09: 9u – 17u

Kortrijk Xpo – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven