Gerelateerd nieuws

Leidingsleuven voor ventilatiekokers en rioleringsbuizen

De Dycore leidingplaatvloer is speciaal ontwikkeld om samen met kanaalplaten in grondgebonden woningbouw toegepast te worden. De leidingplaatvloer wordt toegepast in zones met leidingen, het overige deel van het vloerveld wordt dichtgelegd met kanaalplaten.

De vernieuwde leidingplaat is voorzien van kanalen, waardoor hij een lager eigen gewicht heeft dan de massieve leidingplaat. Nadat de leidingen aangebracht zijn, kunnen de leidingsleuven worden gevuld met een zandcementmortel. In de toekomst kunnen de sleuven dan eenvoudig vrijgemaakt worden om aanpassingen in het leidingverloop mogelijk te maken.

Meer flexibiliteit

Met de vernieuwde leidingplaatvloer is er meer flexibiliteit in de mogelijke leidingsleuven. Langssleuven zijn nu mogelijk met variabele breedtes en er is meer keuzevrijheid in de positie van de langssleuf. Een langsleuf kan over de gehele plaatlengte of een gedeelte ervan toegepast worden. Bij dwarssleuven is ook een grote variatie in breedtes en lengtes mogelijk. Uiteraard behoren combinaties van dwars- en langssleuven tot de mogelijkheden. De leidingsleuven hebben een diepte van 100mm. De vloer wordt geleverd in betonsterkteklasse C50/60, heeft een hoogte van 200 mm en kent een max. lengte van 6,6 m.

Voordelen Dycore leidingplaatvloer

  • Droog, prefab stapelsysteem
  • Horizontale leidingen mogelijk
  • Flexibel leidingverloop
  • Geen onderstempeling vereist
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven