Gerelateerd nieuws

Huis van de Leefomgeving opent haar deuren in Zwolse binnenstad

Op 7 september vierden Het Oversticht, Natuur en Milieu Overijssel en de Overijsselacademie dat de drie organisaties gaan samenwonen en samen werken in het Huis van de Leefomgeving. Het monumentale pand van Het Oversticht aan de Thorbeckegracht is de afgelopen maanden grondig gerenoveerd en verduurzaamd en gaat vanaf nu verder onder deze nieuwe naam. Tijdens de opening werd de sleutel voor het Huis van de Leefomgeving symbolisch overhandigd door de jongste medewerkers aan de directeuren van de drie organisaties. Wil je een bezoek brengen aan het pand? Het Huis van de Leefomgeving is één van de deelnemende monumenten aan Open Monumentendag 2023.

Samen onder één duurzaam dak

De drie organisaties – Het Oversticht, Natuur en Milieu Overijssel en de Overijsselacademie – werken ieder vanuit hun eigen expertise en focus aan de leefomgeving en de uiteenlopende opgaven die daarbij komen kijken. Omdat er veel raakvlakken zijn hopen de organisaties door vanuit hetzelfde pand te werken, elkaar te versterken en nog meer te inspireren.

Het Oversticht zet zich in voor een waardevolle leefomgeving die voortbouwt op een rijke historie en zich voortdurend ontwikkelt. Waar schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Natuur en Milieu Overijssel gaat voor een provincie waar we duurzaam wonen, werken en recreëren zodat inwoners nu en later kunnen genieten van een gezonde en groene leefomgeving. De Overijsselacademie heeft als missie om de geschiedenis van Overijssel te ontsluiten en te verbinden met hedendaagse uitdagingen en de Nedersaksische taal en cultuur te verrijken. Samen streven wij ernaar om vanuit onze gezamenlijke expertise een brug te slaan tussen verleden, heden en de toekomst. In het Huis van de Leefomgeving werken we straks onder één duurzaam dak aan de mooiste leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven