Gerelateerd nieuws

Leden van VERAS bijgepraat over de wijziging van het Certificatieschema Asbest

VERAS heeft op 21 april in een online bijeenkomst haar leden en donateurs bijgepraat over de wijziging van het Certificatieschema Asbest per 1 juli 2022. Ook is een update gegeven over de toekomstige wijziging van het Certificatiestelsel Asbest. Donateur Dehaco heeft een toelichting gegeven op de SCi eisen aan arbeidsmiddelen. Meer dan 50 leden en donateurs waren online aanwezig.

Wijziging Certificatieschema Asbest

Arjan Hol trapte de bijeenkomst af met een uitgebreide toelichting op de wijzigingen van het Certificatieschema Asbest die per 1 juli van kracht zijn en wat dit betekent voor de praktijk. Er waren de nodige vragen die zijn besproken, waarbij er ook inbreng van de deelnemers aan de bijeenkomst was. Voor de presentatie maakte Arjan Hol gebruik van sheets van Ascert met een overzicht van de wijzigingen. 

VERAS Webtool Certificatieschema Asbest

De VERAS Webtool Certificatieschema Asbest, waarin u eenvoudig de wetteksten en de Nota van Toelichting kunt raadplegen, wordt op dit moment geüpdatet. Straks kunt u in de webtool de 2022-versie van het Certificatieschema Asbest raadplegen en bovendien eenvoudig zien welke tekstuele wijzigingen er zijn ten opzichte van het huidige Certificatieschema (2019). Zodra de webtool gereed is, informeren wij onze leden hierover. 

Toelichting op de SCi eisen aan arbeidsmiddelen

Pepijn Bomas, productmanager bij Dehaco, heeft tijdens de bijeenkomst een heldere presentatie gegeven over de SCi eisen aan arbeidsmiddelen. met name aan de decontaminatie-unit. De presentatiesheets van Pepijn Bomas vindt u bijgevoegd. 

Toekomstige wijziging Certificatiestelsel Asbest

Naar verwachting zal in de loop van 2023 een wijziging van het Certificatiestelsel Asbest in werking treden. Tijdens de bijeenkomst is de stand van zaken kort besproken.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven