Gerelateerd nieuws

Leden omgeving Breda organiseren weer bouwplaatsbezoeken voor leerlingen vóór Dag van de Bouw

Afgelopen zomer organiseerde BouwSchool Breda samen met Afdeling Brabant Mid-West en een vijftal leden een Tour de Bouw in Breda en omgeving. Wegens succes herhalen we dit in 2023 en starten nú al de voorbereidingen om in het scholingsprogramma van de basisscholen ingepast te kunnen worden.

Nederlandse Bouw Unie NBU), Breda Bouw, De Bonth van Hulten (Volker Wessels onderneming), Vermeulen Bouwbedrijf en De Kok Bouwgroep stelden vorig jaar tijdens de Dag van de Bouw hun bouwplaatsen in Breda en Etten-Leur open voor het publiek. BouwSchool Breda regelde dat op die locaties op de vrijdag ervoor ook de bovenbouwleerlingen van basisscholen in de directe omgeving van die bouwplaatsen toegankelijk waren. De bedrijven verzorgden met veel enthousiasme gastlessen, muurtje metselen, een rondleiding op de bouw etc.

Vroege deelnemers 2023

In 2023 willen we dit op grotere schaal herhalen om jongeren al op vroege leeftijd te laten zien hoe mooi het is om in de bouw te werken. We hebben al de toezegging van vier leden die deelnemen aan de Dag van de Bouw 2023 met wederom prachtige projecten in Breda en directe omgeving:

  • Breda Bouw met de herbestemming van de Bernarduskerk in Made 
  • Ontwikkelingscombinatie NBU / Maas-Jacobs voor de woningbouwprojecten Blend en Eureka! in Breda
  • Van Wijnen Breda met de nieuwbouw van het multifunctionele sportcomplex, het Talentencentrum in Breda

 

Er is een flyer gemaakt (zie hier) om dit onder de aandacht van het publiek en de basisscholen te brengen. De basisscholen in de directe omgeving van deze projectlocaties worden tijdig aangeschreven en de bedrijven zullen weer een mooi programma voor deze leerlingen op touw zetten.

Officieel nu: Onderwijsdag van de Bouw

De dag vóór de Dag van de Bouw is landelijk omgedoopt tot Onderwijsdag van de Bouw. Projecten kun je al op de nieuwe website hiervoor aanmelden. De website van De Dag van de Bouw wordt momenteel ook weer ingericht om je projecten voor 2023 op aan te melden.

Wil jij dit ook met collega’s uit je directe omgeving en met één van de andere opleidingsbedrijven in de afdeling organiseren? Laat het Petra dan weten en we kijken wat we samen georganiseerd krijgen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven