Gerelateerd nieuws

Leasen van zero emission machines heeft veel meer voordelen dan enkel financieel

Sinds de bouwvrijstelling, is er een grote urgentie voor bedrijven om over te gaan op emissieloos materieel. Het betekent dat bedrijven op korte termijn moeten overstappen op nieuwe elektrische gereedschappen en machines om aan de strengere eisen te voldoen. Maar hoe financier je dat? Is het niet slimmer om eerst te huren of voor de langere termijn te gaan leasen? Iets dat trouwens ook voor het meer traditionele materieel interessant kan zijn.

Steeds meer bedrijven merken bij aanbestedingen, dat de vraag naar duurzaam werken stijgt. Het aanschaffen van zero-emission machines en gereedschappen is echter prijzig. Dat geld is vaak niet voorhanden en met de overheidssubsidies zijn die extra aanschafkosten nog maar gedeeltelijk te compenseren. Gelukkig biedt de markt oplossingen. Zo is huren een slimme en risicoloze oplossing voor de korte termijn. Loopt een project echter langer door of blijkt de nieuwe duurzame aanpak zo succesvol dat er vervolgopdrachten komen, dan kan overstappen op lease nog slimmer zijn. Het leasen van gereedschappen of machines biedt namelijk langdurige zekerheid. Ook ontzorgt lease zowel op financieel als op technisch gebied.

Huren doe je bij kortlopende projecten

In feite huur je alleen voor de tijd dat een bepaalde machine of specifiek gereedschap nodig is. Bovendien zorgt huren ervoor dat werknemers altijd met de nieuwste machines en gereedschappen werken. Bij zero emission komt daar nog bij, dat het een gemakkelijke, snelle en betaalbare manier is om daar ervaring mee op te doen. Kortom: het huren van gereedschappen en machines voor projecten is in veel gevallen een beter alternatief dan het meteen maar aanschaffen van nieuw materieel of gereedschap. Materieel dat vervolgens vaker stil staat dan dat het daadwerkelijk wordt gebruikt. En dat is feitelijk zonde van het geld.

Leasen doe je voor langere termijn

Leasen heeft interessante extra voordelen boven huren. Leasen doe je als bedrijf vooral voor de langere termijn. Algemeen wordt verondersteld dat prijs de beslissende factor is bij zowel aanbestedingen als de aankoop. Niet dus. Mede door de hogere milieueisen en de groeiende nadruk op een zolang mogelijke ‘up time’ worden er steeds hogere eisen gesteld aan de betrouwbaarheid van machines en gereedschappen.

Bij lease is één van de grootste voordelen het totaal ontzorgen. Met drie garanties:

  1. Zonder grote investering elke week een vast bedrag betalen. En financieel dus niet voor verrassingen komen te staan
  2. Werken met de nieuwste en schoonste machines en gereedschappen
  3. Altijd snel een oplossing bij eventuele problemen of uitval. Zoals het direct beschikbaar stellen van vervangend materieel.

Onder het volledig ontzorgen vallen ook minder voor de hand liggende zaken als een jaarlijkse (veiligheids-)keuring, het afsluiten van een (diefstal)verzekering, regelen van tussentijdse inspecties en een grondige schoonmaakbeurt om de faalkosten en kans op uitval zo beperkt mogelijk te houden. Het enige dat je zelf zal moeten doen is het op tijd laden van de machines en gereedschappen met brandstof/energie en het verzorgen van dagelijks onderhoud, zoals invetten en reinigen.

Kortom, alles overziend biedt leasen zowel financieel als technisch en bedrijfsmatig de meest optimale constructie. Om die reden heeft ook materieelverhuurder Boels een eigen leaseafdeling.  Lees meer over de voordelen van lease in het gratis whitepaper:

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven