Gerelateerd nieuws

Laminated Timber Solutions 

Weener XL is het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanuit de gemeente kwam de wens om duurzaam en energieneutraal te bouwen. De ontwerpers van #tarrakade gingen hiermee aan de slag.

In het ontwerp staat de menselijke maat centraal. Het gebouw moet vooral rust uitstralen, weinig prikkels bevatten en een plek zijn waar mensen op een prettige manier kunnen werken. Daarom werd het gebouw van binnenuit ontworpen, waarbij aandacht is voor wat de gebruikers nodig hebben. De constructie bestaat van binnen bijvoorbeeld helemaal uit hout, waardoor het pand een natuurlijke en rustige uitstraling krijgt. Daarnaast wordt er veel gewerkt met groen om een huiselijk gevoel te creëren.

In opdracht van Hoofdaannemer Dura Vermeer Zuid hebben wij alsLaminated Timber Solutions na engineering, productie en montage de gehele constructieve dragende houtbouw en houten vloeren gedaan.

Waarlijk een prestatie om trots op te zijn!

14.000m2 Weener XL duurzaam =

3300 m2 houten vloeren / 2250 m2 houten vliesgevel / 3000m1 houten liggers / 216 houten kolommen / 2300 m2 houtskeletbouw wanden / 3250 m2 groendak en – gevel / 1720 zonnepanelen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven