Gerelateerd nieuws

Koersen in de juiste richting

Een nieuwe reeks cursussen rond de thema’s: Milieukostenindicator (MKI) en CO2-reductie

 

Koersen in de juiste richting 

 “We zijn aan het versnellen”, meldde Eurocommissaris Frans Timmermans bij de aankondiging dat de Europese Unie het gezamenlijke klimaatdoel voor 2030 verder opschroeft. 
“We hebben de keuze tussen samenwerken of samen ten ondergaan”, waarschuwde secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, tijdens de klimaattop COP27 in Egypte. 
Een ambitieuze uitspraak en een dringende wake up call. Beiden zetten aan tot actie. 

De beton(bouw)sector staat niet stil. Eerst zagen we pioniers die de innovatieslag aangingen, nu is ook de rest van de sector steeds meer in beweging naar duurzamer materiaalgebruik en duurzamer bouwen. Jacqueline Cramer, voorzitter Betonakkoord, berichtte onlangs over de stand van zaken rond de uitvoering van dit akkoord, want dat zet de koers in de beton(bouw)sector. Innovatie, samenwerking en actuele kennis over de oplossingen, zijn daarbij essentieel voor het bereiken van de duurzaamheidsambities. 

Om handvaten te bieden, te informeren en inspireren over de oplossingen en innovaties die er nu al en zijn en in de nabije toekomst worden verwacht, start Betonvereniging in de eerste helft van 2023 een nieuwe reeks cursussen rond de thema’s: Milieukostenindicator (MKI) en CO2-reductie. 

Wanneer je minder bekend bent met MKI, de opzet of achtergrond daarvan, dan is er de cursus ‘Introductie MKI’. Wil je meer kennis en inzicht over de handelingsperspectieven en de oplossingen om CO2-uitstoot te reduceren, volg dan de cursus ‘Introductie CO2-reductie’. Daarnaast biedt Betonvereniging een aantal praktijkgerichte cursussen die verder op de materie ingaan en je concrete handvaten geven: 

 

De tijd van stilzitten is voorbij. Of zoals een van onze docenten dat formuleerde: “… het is nu tijd om aan te pakken, want het moet en het kan”. Of je nu constructeur of ontwerper bent, technoloog, producent van bouwmaterialen en producten, aannemer, opdrachtgever, overheid of adviseur, er is altijd een cursus waarbij jij je kunt aansluiten.  

 

Meer informatie over de cursussen: cursusmagazine Betonvereniging 

Startmomenten vinden plaats tussen medio februari en april. 

 

Heb je vragen? Betonvereniging helpt je graag verder!  

E: opleidingen@betonvereniging.nl, T: 0182 – 539 233 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven