Gerelateerd nieuws

Skytree ontvangt 2,5 miljoen euro uit accelerator-programma European Innovation Council voor de doorontwikkeling van het filteren van CO2 uit de buitenlucht

Skytree, het Nederlandse klimaattechnologiebedrijf gericht op het direct filteren en hergebruiken van CO2, is geselecteerd voor het Accelerator-programma van de European Innovation Council (EIC), met een financiering van 2,5 miljoen euro. Dit brengt het totale bedrag dat Skytree in 2023 heeft opgehaald op 13 miljoen euro. Daarnaast neemt de EIC-accelerator deel aan de volgende financieringsronde, een Serie A die gepland staat voor het voorjaar van 2024.  

Als onderdeel van het Horizon Europe programma, dat is opgezet om het concurrentievermogen van Europa op het gebied van wetenschap en innovatie te vergroten, biedt de European Innovation Council start-ups en scale-ups de ondersteuning die nodig is om technologieën te ontwikkelen en baanbrekende innovaties op de markt te brengen. Uit de 648 inzendingen kwam Skytree als een van de 47 bedrijven naar voren, waarvan vier uit Nederland, na een zeer uitvoerige evaluatie waarbij ervaren investeerders, wetenschappers en ondernemers betrokken waren. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) hielp Skytree bij het indienen van de aanvraag.

Skytree’s gepatenteerde Direct Air Capture (DAC)-technologie filtert CO2 uit de buitenlucht op de locatie waar de CO2 nodig is. De eerste commercieel verkrijgbare modulaire unit van het bedrijf, Skytree Cumulus, maakt het mogelijk voor voedselproductie, zoals glastuinbouw en verticale landbouw, om de benodigde CO2 ter plekke te genereren en niet langer afhankelijk te zijn van CO2 op basis van fossiele brandstoffen.

“De toekenning van de EIC-financiering bevestigt het grote potentieel van Skytree’s DAC-technologie”, zegt Rob van Straten, CEO van Skytree. “Op dit moment bereiden we ons voor om begin volgend jaar de eerste Skytree DAC-systemen te leveren aan klanten in Europa en Noord-Amerika. We zijn zeer vereerd door de erkenning vanuit de EIC en zullen het kapitaal aanwenden om onze productontwikkeling en te versnellen.”

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven