Gerelateerd nieuws

Jury bekend voor Concrete Design Competition

Tektoniek organiseert de Nederlandse editie van de 11e Concrete Design Competition. Deze internationale ideeënprijsvraag daagt studenten Bouwkunde en Civiele Techniek uit om met ideeën en ontwerpen te komen. De focus is het materiaal beton. Nieuwe vormen, duurzame concepten en architectonische expressie. Deze week zijn de namen van de Nederlandse jury bekend gemaakt.

De nationale jury beoordeelt alle ontwerpen en kiest hieruit de winnaars die in juni 2024 bekend worden gemaakt. Cindy Vissering van het platform Tektoniek: “Ik ben trots op deze jurysamenstelling. Het zijn architecten met ervaring en engineers uit de industrie. Een groep mensen met passie voor het materiaal beton. Het is fantastisch om te zien dat ze hun expertise willen inzetten voor de Concrete Design Competition.” In de Nederlandse jury hebben zitting:

• Pim Peters – IMd raadgevende ingenieurs
• Arjen Ketting – MVRDV
• Albert Herder – Studioninedots
• Paul Stavert – Powerhouse Company
• Jan de Koning – De Jong Beton
 

Concrete Design Competition

De prijsvraag wordt tegelijkertijd in meerdere landen georganiseerd, de komende editie ook in België, Ierland, Oostenrijk en Duitsland. De landelijke winnaars mogen geheel verzorgd deelnemen aan een internationale masterclass van een week. Deze 11e editie is Nederland gastland en omdat Nederland voorop loopt in de ontwikkelingen rondom 3D printen van beton, is het idee dat de studenten in de Masterclass daarmee aan de slag gaan, naast textiele bekistingsvormen.
 

Thema 11e editie 2023-2024

Het thema van deze editie is PRESENCE. Het gaat hierbij om de ervaring die we allemaal herkennen, de meerwaarde die een materiaal impliciet geeft aan de betekenis van een object of een ruimte. Het is een lastig te omschrijven waarde, maar een algemeen herkenbare ervaring. Studenten worden gevraagd deze PRESENCE in beton te onderzoeken in een ontwerpidee.
 
Meer informatie over de Concrete Design Competition en het voorstellen van de jury is te vinden op: https://www.tektoniek.nl/esthetisch/concrete-design-competition/jury-concrete-design-competition-2023-2024
De deelnemersvoorwaarden en indieningsbescheiden zijn te vinden (in het Engels) op
www.concretedesigncompetition.com
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven