Gerelateerd nieuws

Jan Snel levert 64 appartementen op in Arnhem

Jan Snel heeft wederom een bouwproject in Arnhem opgeleverd. In aanwezigheid van Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, en minister Hugo de Jonge zijn de appartementen gisteren geopend. Het project, in opdracht van de gemeente, betreft 64 appartementen die het modulaire bouwbedrijf binnen enkele maanden heeft gerealiseerd. De woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Een thuis voor iedereen

De 64 appartementen zijn onderverdeeld in drie verschillende woongebouwen en variëren in formaat, geschikt voor twee, drie of vier personen, afgestemd op de woonbehoefte. De eerste bewoners hebben al succesvol hun intrek genomen in hun woning in Arnhem. Het beheer van het gebouw valt onder de verantwoordelijkheid van het Leger des Heils. Tijdens de opening overhandigde Lars van Zandwijk, Hoofd Commercie bij Jan Snel, een cheque aan Jan Overweg, regiodirecteur bij het Leger des Heils.

Duurzaam gebouwd en toekomstbestendig

De nieuwe modulaire appartementen zijn circulair gebouwd. Deze toekomstbestendige en duurzame manier van bouwen zorgt ervoor dat de woningen tijdelijk of permanent kunnen worden ingezet. Dit kan gedaan worden op dezelfde locatie of eventueel op een nieuwe bestemming met een andere doelgroep. Met deze modulaire bouwtechniek kunnen woningen 30 tot 50 procent sneller worden geproduceerd ten opzichte van traditionele bouw. Hierdoor is het project in Arnhem binnen 30 weken opgeleverd. Daarnaast zijn de gebouwen voorzien van zonnepanelen en energiezuinige installaties zoals warmtepompen.

Goede samenwerking is het halve werk

Harry van Zandwijk, CEO van Jan Snel, zegt: “We hebben met de gemeente Arnhem en met de onderaannemers hard gewerkt om dit grote, duurzame project zo snel mogelijk af te ronden. Wat een belangrijk gegeven is als je vlug onderdak wil bieden aan spoedzoekers. Het is goed om te zien dat dit vlot verliep. We kijken dan ook terug op een fijne samenwerking met de gemeente Arnhem.”

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven