stedelijke transformatie

Gerelateerd nieuws

Jaarcongres Stedelijke Transformatie: Transformeren naar de toekomst

Hoe kunnen we met stedelijke gebiedstransformaties toekomstbestendige woongebieden realiseren? Op het jaarcongres Stedelijke Transformatie op 2 juni in Den Haag gaan overheden, ontwikkelaars, corporaties, kennisinstellingen en andere partijen die werken aan binnenstedelijke transformatieprojecten op zoek naar het antwoord op deze vraag. Meld je vandaag nog aan via de link onderaan dit artikel.

De wooncrisis schreeuwt om versnelling van de bouw. We hebben nú meer betaalbare woningen nodig. Maar dat is niet alles. De toekomst vraagt dat we duurzaam en klimaatbestendig bouwen en transformeren, met oog voor de natuur, zonder uitputting van grondstoffen en zonder uitstoot van CO2 en stikstof. Maar hoe doen we dat?

Stedelijke Transformatie voor de toekomst

Met als thema ‘Transformeren voor de toekomst’ geeft het jaarcongres Stedelijke Transformatie een kijkje in de huizen, wijken en steden van de toekomst. Aan de hand van concrete voorbeelden verkennen we hoe we nu al rekening kunnen houden met toekomstige opgaven en hoe we toekomstbestendige woonwijken kunnen ontwikkelen. We gaan met jongeren in gesprek over hun visie op de toekomst en bieden een luisterend oor aan overheden, ontwikkelaars, corporaties en kennisinstellingen. Waar lopen zij tegenaan en wat is er nodig voor een succesvolle gebiedstransformatie?

Nieuwe inzichten

Op 2 juni verdiept je jouw kennis over concrete opgaven en uitdagingen bij binnenstedelijke gebiedstransformaties. In het monumentale Fokker Terminal bieden we je de keuze uit diverse themasessies. Er is ruimte om uw persoonlijke programma uit te stippelen. Kies bijvoorbeeld voor een themasessie over het omgaan met capaciteitstekorten, de transformatie van winkelgebieden, Bouwstromen, participatie, circulaire gebiedsontwikkeling en de 15-minutenstad. Of laat je bijpraten over verstedelijking rond knooppunten, tenderen en partnerselectie, betaalbaar bouwen, leefomgevingskwaliteit of het mengen van functies. Ga je liever op pad? Ga dan te voet of per fiets mee op excursie en bekijk transformatieprojecten in de omgeving Laakhavens, Den Haag Zuidwest en de Binckhorst. Bekijk het volledige programma, de werksessies en de excursies op de website van Stedelijke Transformatie.

Meld je nu aan!

We zien je graag op 2 juni om 10.00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag. Deelname is kosteloos voor lidbedrijven van Bouwend Nederland. Andere deelnemers betalen 150 euro (exclusief BTW).

Meld je vandaag nog aan via de congrespagina van Stedelijke Transformatie.

Jaarcongres Stedelijke Transformatie

Donderdag 2 juni 2022 van 10.00 tot 17.30 uur | Fokker Terminal Den Haag

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven