investeringen

Gerelateerd nieuws

Investeringen groeien met 5 procent in februari

In februari 2022 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 5,0 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Vooral de investeringen in woningen en gebouwen waren hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van februari 2020 lagen de investeringen 2,5 procent lager. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Februari 2022 had hetzelfde aantal werkdagen als februari 2021. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in april minder gunstig dan in februari.

Omstandigheden investeringen in april minder gunstig

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De investeringsomstandigheden zijn in april minder gunstig dan in februari volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de jaar-op-jaargroei van de export kleiner was, het consumentenvertrouwen opnieuw daalde en de jaar-op-jaarstijging van de beurskoersen lager was.  

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven