Gerelateerd nieuws

Inventum Technologies opent tweede fabriek in Houten 

Boiler- en warmtepompfabrikant Inventum Technologies opent in Houten een nieuwe productiefaciliteit voor ventilatiewarmtepompen. Deze fabriek is goed voor een extra capaciteit van 80.000 warmtepompen per jaar.

Volgens de doelstellingen van het Klimaatakkoord moeten in 2030 minstens 1 miljoen cv-ketels zijn vervangen door (hybride) warmtepompen. Ook in de jaren daarna zal de warmtepomp een belangrijke rol spelen in de energietransitie. De prognoses wijzen volgens Inventum Technologies op een groei in de vraag, met name naar hybride toestellen voor bestaande woningen. De fabrikant ziet hybride warmtepompen als een goede tussenstap in de energietransitie voor de komende vijftien jaar, omdat niet alle bestaande woningen geschikt zijn om volledig gasloos te verwarmen met een ventilatiewarmtepomp. Dit laatste geldt voor woningen zonder mechanische installatie of met een warmtevraag groter dan 7,5 KW.

Verwarmen én ventileren
Inventum Technologies ontwikkelt en produceert al sinds 1989 ventilatiewarmtepompen. Een ventilatiewarmtepomp onttrekt warmte uit afgezogen ventilatielucht om de woning te verwarmen. Tegelijkertijd wordt een gezond binnenklimaat gerealiseerd omdat er optimaal geventileerd wordt in de woning. Door de ventilatielucht verder af te koelen dan de buitentemperatuur wordt de ventilatiewarmtepomp een bron van hernieuwbare energie, zonder dat er een buitenunit nodig is.

Om duurzaam en in eigen land aan de groeiende vraag te kunnen voldoen en snel te kunnen leveren, breidt Inventum Technologies zijn productiecapaciteit voor ventilatiewarmtepompen uit met een locatie naast de huidige fabriek in Houten. De nieuwe fabriek zorgt voor een extra capaciteit van 80.000 warmtepompen per jaar, bovenop de 20.000 warmtepompen die het bedrijf nu al jaarlijks maakt. In de huidige fabriek blijft Inventum Technologies boilers produceren.

Trainingscentrum voor installateurs
De nieuwe fabriek, die begin december officieel werd geopend, biedt 5.500 m² ruimte voor productie en logistieke diensten. Ook is er een trainingscentrum voor installateurs en klanten. Met dit centrum wil Inventum Technologies een bijdrage leveren aan het terugdringen van het tekort aan kundige installateurs. Monteurs die in het kenniscentrum een training volgen, kunnen hierna de ventilatiewarmtepompen plaatsen die op dezelfde locatie zijn geproduceerd.

Kijk ook op www.inventum.com

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven