Gerelateerd nieuws

Installeren met voorbedrade buis wordt nog makkelijker

Draka introduceert gekleurde buizen en verdubbelt Profit assortiment

Draka maakt het installeren met voorbedrade buis nog makkelijker. Op de eerste plaats door haar Profit draad-in-buiscombinaties voortaan in verschillende kleuren te leveren. Hierdoor herkent de installateur in één oogopslag welke kabel er in een buis zit: installatiekabel (grijs), signaalkabel (groen), brandmeldkabel (roze), datakabel (blauw) of solarkabel (bruin). Daarnaast verdubbelt Draka haar Profit assortiment omdat steeds meer installateurs overstappen op voorbedrade buisproducten. Er zijn al 64 combinaties van dit puur Hollandse product uit voorraad leverbaar.

De introductie van gekleurde buizen en de uitbreiding van het assortiment Profit zijn voor Draka logische vervolgstappen om installateurs te helpen efficiënter te installeren. Nadat Draka in 2021 een nieuwe productielijn opende om alle Profit draad-in-buiscombinaties volledig in eigen beheer te produceren, is de afzet fors toegenomen. “Steeds meer installateurs ontdekken dat ze met voorbedrade buizen efficiënter kunnen werken”, zegt product manager Wim de Boer van Draka. “Ze kunnen met minder mensen tegelijkertijd aan dezelfde installatie werken: in plaats van achteraf nog eens met twee man draad te trekken, kan nu één man de voorbedrade buis leggen.” Door de toenemende belangstelling uit de markt is voor Draka de tijd nu rijp om haar pakket door te ontwikkelen.

Betere herkenning en meer keuzevrijheid

Dankzij het gebruik van gekleurde buizen kan de installateur voortaan, ook op afstand, meteen zien welke soort kabels erin zitten. Elk type kabel heeft zijn specifieke kleur buis. Daardoor is de kans klein dat hij in het magazijn of op de bouw misgrijpt en uiteindelijk de verkeerde kabel legt. Met de forse uitbreiding van de Profit range naar 64 combinaties biedt Draka de installateur meer keuze in voorbedrade buisproducten. Bovendien zijn naast VD en HVD installatiedraad, signaalkabel, brandmeldkabel en datakabel ook de Tecsun kabels voor PV-installaties beschikbaar als draad-in-buiscombinatie.

Duurzaam en verantwoord

Behalve efficiëntie en keuzevrijheid staat de Profit range ook voor duurzaamheid. Door alle combinaties volledig op één locatie in Nederland te produceren, zijn er minder transportbewegingen nodig (minder brandstof en CO2-uitstoot). Duurzaam is ook de ruime keuze aan kabellengtes (25 meter tot en met 500 meter) voor de beschikbare diameters (16 mm, 20 mm en 25 mm). Hierdoor kunnen installateurs snijverliezen beperken. Verder zijn de Profit combinaties tot 300 meter tevens leverbaar op de herbruikbare, blauwe kunststof haspels van Draka. Deze haspels kunnen eenvoudig via de Haspel Retour Service van Draka en de groothandel teruggestuurd worden.

Foto De Profit draad-in-buiscombinaties van Draka zijn voortaan ook in kleur leverbaar.

Fotocredit: Foto Draka

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven