Gerelateerd nieuws

Nederland massaal op bezoek bij bouw en infra op de Dag van de bouw 2023

Meer dan 160 bouw- en infraprojecten openden op 17 juni hun bouwhekken op de 16e Dag van de Bouw. Dat werd met veel enthousiasme ontvangen want meer dan 55.000 Nederlanders besloten om een kijkje te nemen op de bouwplaatsen die werden opengesteld. Ze ontdekten hoe de bouwsector inspeelt op de uitdagingen van deze eeuw, zoals klimaatverandering, energietransitie en digitalisering. Tijdens de Dag van de Bouw werd duidelijk dat de bouwsector niet stil staat, maar verder bouwt, innoveert en verduurzaamt.
 
De grote diversiteit aan projecten maakte dat het nog moeilijk was om het leukste project te kiezen om te bezoeken. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening koos voor Rotterdam. Daar opende hij om 10:00 de Dag van de Bouw op project De Kuil van Heijmans. Daarna kreeg hij een rondleiding over de bouwplaats, samen met twee toekomstige bewoners van het project. Zij lieten samen met de bouwplaatsmedewerkers vol trots hun toekomstige woning zien aan de minister.
 
Binnenhof en Rottemerentunnel
Ook dit jaar werden er veel bijzondere bouwplaatsen opengesteld zodat heel Nederland kon bekijken wat er achter de bouwhekken gebeurd. Het Binnenhof in Den Haag was een populaire locatie waar de bezoekers een unieke rondleiding kregen in de bijzondere verbouwing van de gebouwen van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Raad van State. In Leeuwarden konden bezoekers het nieuwe Cambuurstadion bezoeken en in Utrecht was de restauratie van de Werfkelders opengesteld. De grote infrastructuurprojecten waren ook erg in trek, men kon een kijkje nemen bij de verbreding van de A1 Oost bij Twello, de herstelwerkzaamheden op de A7 in Friesland en een wandeling maken in de tunnelbuis van de Rottemerentunnel.
 
We vinden het geweldig dat het Nederlandse publiek zoveel interesse toont in de bouw- en infraprojecten van ons land. De bouwers zijn trots op het werk dat ze verrichten en vandaag konden ze laten zien op welke manier ze elke dag bouwen aan Nederland”, aldus Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. 
 
Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Tijdens de dag zetten bouwplaatsen in heel Nederland de hekken open. Bezoekers maakten kennis met alle bijzondere technieken en innovaties van de bouw en infra en de opdracht die de sector heeft om Nederland klaar te maken voor de toekomst.
 
Over Bouwend Nederland
Bouwend Nederland is dé ondernemersorganisatie voor de bouw en infra. Zij verenigt en verbindt 4500 kleine en grote bedrijven, behartigen de belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau, en maken zich hard voor vernieuwing in de bouw en infra.
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven