duurzame producten

Gerelateerd nieuws

Nieuw: Informatiebladen over diverse duurzame producten waaronder verf

Als schilders- en onderhoudsbedrijf kunt u bijdragen aan een meer duurzame samenleving. Bijvoorbeeld door producten te kiezen die minder schadelijk zijn voor mens en milieu. Download de nieuwe OnderhoudNL informatiebladen om uw keuze voor duurzame producten goed te kunnen onderbouwen en vragen van opdrachtgevers te kunnen beantwoorden. U vindt ze in het nieuwe OnderhoudNL dossier ‘Duurzaam Schilderwerk’.

Nieuwe generatie producten

Fabrikanten zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe generatie biobased producten en minerale producten die makkelijk te verwerken zijn en waarmee goede resultaten te behalen zijn. Zoveel mogelijk worden fossiele ingrediënten gereduceerd en vervangen door biobased alternatieven zoals watergedragen emulsieverven, biobased alkyd-lijnoliecombinaties  en overige emulsieproducten.

Vier soorten duurzame producten

Als u nog niet bekend bent met deze producten dan is het best moeilijk om een keuze te maken. Welk product kunt u het beste gebruiken voor uw project, wat zijn de kenmerken, hoe duurzaam is het product? OnderhoudNL sector Schilders helpt u, samen met de Schildersvannu, daar graag bij en heeft informatiebladen over vier verschillende soorten duurzame producten opgesteld:

Special Duurzaamheid

Raadpleeg ook de OnderhoudNL Special Duurzaamheid. Daarin leest u wat u nog meer kunt doen, welke marktkansen er zijn en hoe u duurzaam ondernemen rendabel maakt. In het OnderhoudNL dossier ‘Duurzaam Schilderwerk’ leest u inspirerende verhalen van collega’s uit de schilders- en onderhoudsbedrijfstak die al langer met duurzame producten werken.

Meer over duurzame producten:

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven