tube, steel, metal-898660.jpg

Gerelateerd nieuws

Index Staalprijzen BmS gelanceerd

Bouwen met Staal (BmS) en de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw (SNS) hebben de Index Staalprijzen BmS gepubliceerd op www.bouwenmetstaal.nl. Deze gratis online tool houdt staalbouwers, aannemers en andere geïnteresseerde professionals in de bouw op de hoogte van de ontwikkeling van de prijzen van gangbare stalen halffabrikaten voor de Nederlandse bouw.

De prijzen van stalen halffabricaten voor de (staal)bouw, zoals profielen en kokers, zijn continu in beweging. Voor potentiële afnemers zoals staalbouwers, is ‘t dan ook lastig om de actuele prijsniveaus op het netvlies te hebben.

De Index Staalprijzen BmS biedt hen – gratis – de helpende hand. Deze nieuwe tool van Bouwen met Staal en de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw geeft zicht op de ontwikkeling van prijzen van gangbare profielen, kokers en plaatmateriaal voor het fabriceren en monteren van staalconstructies in Nederland.

Altijd actueel door wekelijkse update

Elke week geeft de index een update van de prijsontwikkeling van drie typen stalen halffabricaten: profiel, koker en plaat; alle drie van ‘ruw’ (nog onbehandeld), warmgewalst staal. De fabricaten zijn rechtstreeks aan de klant geleverd (‘af fabriek’) en voorzien van een DOP (Declaration of Performance) en CE-markering.

De prijsniveaus voor de Index Staalprijzen BmS zijn berekend aan de hand van netto inkoopprijzen (voor een staalconstructiebedrijf bij een staalhandelsbedrijf) en uitgedrukt in indexcijfers. Hierdoor is in één oogopslag te zien of en in hoeverre de prijzen zijn gestegen of gedaald in vergelijking met een eerdere periode. Deze eerste week van registratie is week 31 van 2023.

Met behulp van de indexcijfers is ook de prijsverandering in procenten te berekenen. Hiertoe biedt de tool enkele rekenvoorbeelden.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven