verduurzaming

Gerelateerd nieuws

‘Meer hulp nodig voor ‘Hulp nodig voor verduurzaming woningen ‘

Dit is een expertquote van Arlette Arends, NHG, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Huizenbezitters blij met uitstel salderingsregeling zonne-energie.

Goed nieuws voor woningeigenaren die hebben geïnvesteerd in zonnepanelen. Het kabinet maakt het huiseigenaren mogelijk om te veel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terug te leveren aan het net. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Uit onderzoek blijkt dat het vooral woningeigenaren zijn met een hoog jaarinkomen die maatregelen in het kader van verduurzaming meefinancieren in een hypotheek met NHG. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van zonnepanelen. Bij een bruto- jaarinkomen tot 32.000 euro is dit niet mogelijk als gevolg van de minimale inkomenseis van 33.000 euro. Woningeigenaren met een inkomen beneden modaal hebben vaker op geen enkele manier financiële ruimte voor verduurzaming.

Gericht beleid voor kwetsbare groepen woningeigenaren met lage en middeninkomens is nodig om hen in staat te stellen ook te profiteren van verduurzaming en een lagere energierekening door zonnepanelen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven