Gerelateerd nieuws

Hueck op BAU 2023 – Innovatieve aluminiumsystemen voor ramen, deuren, gevels en brandbeveiliging in “ingenieuze variaties”

Op de vakbeurs BAU 2023, die van 17 t/m 22 april in München plaatsvindt, presenteert HUECK System GmbH & Co. KG opnieuw een hele reeks innovatieve ideeën en producten. In hal B, stand B103 biedt de producent van aluminiumsystemen uit Lüdenscheid geïnteresseerde personen en klanten een open, modern communicatieplatform voor informatie en uitwisseling. Onder het thema “HUECK World Life Balance” worden marktgerichte producthighlights voorgesteld – van het geharmoniseerde modulaire systeem Lambda WS/DS 075/090 met het innovatieve geluidswerende raam Silent Air en een dubbele, RC3-gecertificeerde volle paniekdeur naar een systeemaanvulling voor de reeks van ramen met hoge thermische isolatie HUECK Volato, tot de uitbreiding van het veelzijdige modulaire gevelsysteem HUECK Trigon FS met een nieuwe, volledig glazen oplossing en een gecertificeerde brandwerende gevel. 

Ingenieuze variaties. Verder ontwikkeld.

De presentatie weerspiegelt de focus op kerncompetenties van HUECK: ramen en deuren, gevels, schuifdeuren en brandveiligheid. “Het grote voordeel van onze modulaire systemen ligt niet alleen in het universele concept van identieke onderdelen, maar ook in de onderlinge combineerbaarheid”, licht Thomas Leimkühler, hoofd van het HUECK-systeemmanagement, toe. “Zo kunnen we grotendeels met standaardsystemen voldoen aan de uiteenlopende behoeften van planners en architecten.” Op die basis heeft de onderneming ook de modulaire raam- en deursystemen HUECK Lambda WS/DS 075/090 ingevoerd. Onder het motto “Geniale veelzijdigheid. Verder ontwikkeld.” brengt deze intelligente doorontwikkeling twee basisdieptes samen in een samenhangend, geïntegreerd systeem. Door de grote variatie in thermische isolatie – tot aan de passiefhuisstandaard – en een indrukwekkend aantal schaalbare opties bij de geluidswering en veiligheid biedt het nieuwe modulaire systeem een overvloed aan mogelijkheden. Recent nog heeft HUECK de gerenommeerde Duitse Designprijs ontvangen voor zijn uitstekende communicatievormgeving rond de modulaire raam- en deursystemen.

Geluidswerend raam Silent Air

Onder meer het innovatieve geluidswerende raam HUECK Lambda WS 090 SA (Silent Air) is in het nieuwe modulaire systeem geïntegreerd. Dat biedt niet alleen in gesloten toestand uitzonderlijke geluidsisolerende eigenschappen, maar ook in ventilatiestand. Op BAU stelt HUECK de uitbreiding van de mogelijke raamopeningen met een draai-kiepoplossing voor. Voor de deuren biedt HUECK naast de inbraakbeveiliging een hele reeks vluchtdeurfuncties met diverse schaal- en combineerbare opties voor nooduitgangs- en paniekdeuren. “We zijn vooral erg blij dat we op BAU onze tweedelige, volle paniekdeur volgens EN 1125 met gecertificeerde RC3-inbraakwering kunnen presenteren”, kondigt Leimkühler aan. “Op dit technisch hoogstandje zijn we heel trots.”

Gevelsysteem Trigon FS

Een extra troef van HUECK Lambda WS/DS 075/090 naast zijn buitengewone flexibiliteit is dat het kan worden gecombineerd met andere HUECK-systemen, zoals de gevel HUECK Trigon FS. Met dit innovatieve gevelsysteem heeft de Duitse producent de concepten van veelzijdigheid en flexibiliteit naar een hoger niveau getild. De intelligent gebouwde oplossing is beschikbaar in frontbreedtes van 40, 50 en 60 millimeter, die onderling zonder moeite kunnen worden gecombineerd. Op BAU stelt HUECK ook een veel gevraagde uitbreiding van het modulaire Trigon-systeem voor: de volledig glazen gevel HUECK Trigon FS SG met ETA-goedkeuring van DIBt, die niet alleen worden aangeboden in frontbreedtes van 50 en 60 millimeter maar ook volledig compatibel is met de overige modulaire systemen. Als andere blikvanger van de gevel presenteert HUECK de nieuwe, gecertificeerde brandveiligheidsoplossing Trigon FS 050/060 FP30 in dezelfde look.

HUECK Trigon FS overtuigt met een geniaal eenvoudige verhoging van het draagvermogen en kan worden uitgevoerd als stijl-/regelwerk- en regelwerk-/regelwerkconstructie. “Door de uiterst filigrane aanzichten hebben we met onze gevel ingespeeld op de vraag van architecten en aannemers naar bijzonder slanke designoplossingen, zonder daarbij in te boeten aan stabiliteit”, beschrijft Leimkühler. “De speciale constructie resulteert bovendien in erg gelijkmatige, esthetische binnen aanzichten van onze gevels.” Voor de filigrane look heeft HUECK Trigon FS in 2021 de German Design Award in de categorie van productontwerp ontvangen van de Duitse Design Raad. “Uiteraard kan ons gevelsysteem zonder enig probleem worden gecombineerd met het volledige productassortiment van HUECK.”

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid en schuifsystemen

“Zoals altijd hebben wij onze verdere ontwikkelingen en aanvullingen ook gericht op de suggesties en wensen uit de architectuur en metaalbouw”, benadrukt Leimkühler. Zo zijn de succesvolle en beproefde modulaire systemen voor brandveiligheid HUECK Lava uitgebreid met een voordelige en eenvoudige oplossing met RC2-inbraakwering volgens EN 179/1125. Voor het eerst heeft HUECK hier brandwerende deuren uit één stuk en beglazingscombinaties uit de klasse RC3 in zijn programma opgenomen. “Bovendien beschikken aannemers nu voor het Lava-systeem over uitgebreide controleopties in combinatie met geluidswerende eigenschappen.” Ook voor de reeks van ramen met hoge thermische isolatie HUECK Volato M+ heeft HUECK in lijn met de marktvraag een nieuwe openingswijze ontwikkeld. “De nieuwe constructie maakt het mogelijk om nu ook bijzonder smalle vleugels te integreren in grote hef-schuifsystemen.”

Communicatiefocus HUECK World Life Balance

Alle producten worden in München gepresenteerd onder de vlag van ‘HUECK World Life Balance’. Zo haakt het bedrijf in op de megatrends van digitalisering, verstedelijking en duurzaamheid in de bouwsector. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn, streeft HUECK naar een optimale balans tussen ‘handelen voor elkaar’, ‘doelmatig optimaliseren’ en ‘duurzaam denken’. Bij Hueck is men ervan overtuigd dat de grote uitdagingen van deze tijd enkel kunnen worden aangepakt door mens, ruimte en omgeving met elkaar in harmonie te brengen. Daarom werd zowel bij de ontwikkeling van de gevel HUECK Trigon FS als het modulaire systeem HUECK Lambda WS/DS 075/090 rekening gehouden met alle milieu-aspecten en met de ecologische balans in de levenscyclus van het product. Tegen deze achtergrond zijn de Lambda- en Trigon-systemen zilver gecertificeerd volgens Cradle to Cradle. Tot slot is ook de geschiktheid voor passiefhuizen van de raamreeks HUECK Lambda WS 090 Pro en van HUECK Trigon FS 050/060 getest en bevestigd.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven