Gerelateerd nieuws

Houten tafels Table du Sud strak in de lak met ADLER Benelux

Wie over bedrijventerrein De Poortmannen in het Brabantse Heeze rijdt, komt langs een heleboel verschillende bedrijven. Van dakdekkers en autodealers tot bouwbedrijven en makelaars – en ADLER Benelux, onderdeel van de toonaangevende Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER. De houtverwerkende industrie, timmerlieden, meubelmakers en schilders kunnen er terecht voor een breed assortiment aan producten voor oppervlaktebehandeling, professionele toebehoren en deskundig advies. Buurman Table du Sud is er vaste klant: het maakt houten tafels op maat, die vervolgens worden bewerkt met diverse ADLER-producten.                                   

Stormachtige groei

Zoals bij veel bedrijven het geval is, begon ook het verhaal van Table du Sud in een garage. Hier maakte Evert Antonissen een bartafel voor zijn broer Teun. De kennissenkring van de twee broers had hier ook wel interesse in, de bartafels bleken het tevens goed te doen op Marktplaats – en voilà, in 2015 was de oprichting van Table du Sud in Heeze een feit. Zeven jaar later heeft het bedrijf met 110 medewerkers in dienst, twee bedrijfspanden en drie showrooms verspreid over het land een stormachtige groei doorgemaakt.

Het pand van Table du Sud in Heeze. (c) ADLER

Korte lijntjes

Voor het bewerken van de tafelbladen heeft Table du Sud in 2018 gekozen voor producten van buurman ADLER Benelux, vertelt medeoprichter van Table du Sud Teun Antonissen. “Voor ons was het feit dat ze bij ons om de hoek zitten erg belangrijk. Eén van onze speerpunten is namelijk om zo veel mogelijk lokaal te werken. Daarnaast was onze spuiterij erg te spreken over de producten van ADLER nadat er diverse proeven en testen waren gedaan. Het testproces verliep bovendien heel snel: vaak konden we dezelfde dag alweer verder.” Ook het goede contact speelt een grote rol voor Antonissen. “Hij mag me zelfs op zondag appen”, lacht Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux. “Als ik een vraag heb of advies wil, kan ik Leon altijd heel snel bereiken”, vult Antonissen aan. “De lijntjes zijn kort, en dat werkt fijn.”

Weinig klachten

De verschillende houten tafels worden behandeld met de lakken Aduro Vitea, Aduro Isofin en Aduro Vento en de beits Arova Rustica. Daarnaast gebruikt Table du Sud diverse professionele toebehoren van ADLER. “We krijgen maar weinig klachten van onze klanten over het oppervlak van onze tafelbladen. Dat sterkt ons in onze overtuiging dat het een goede keuze was om met ADLER Benelux in zee te gaan”, zegt Antonissen.

Betrokken bij innovatieprocessen

ADLER investeert elk jaar 10 procent van de jaaromzet in Research & Development. Innovatie staat er dan ook hoog in het vaandel. Table du Sud deelt deze visie, aldus Antonissen: “We zijn altijd op zoek naar manieren en producten om efficiënter te werken, zodat we onze klanten een nóg beter en mooier product kunnen bieden. Toen we de producten van ADLER pas net gebruikten, behandelden we onze tafels nog met olie. Later zijn we overgestapt naar lakken en beitsen, omdat dat betere resultaten biedt. Daarnaast streven we er continu naar de droogtijd van de lakken te verkorten. De mensen van ADLER Benelux zijn heel betrokken bij dergelijke innovatieprocessen en denken graag mee. ADLER is gewoon een solide partij!”

www.adler-verven.nl

Leon Cremers van ADLER Benelux (l) en Teun Antonissen van Table du Sud in de productiehal van Table du Sud. (c) ADLER

Leon Cremers van ADLER Benelux (l) en Teun Antonissen van Table du Sud in de showroom in Heeze. (c) ADLER

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven