Gerelateerd nieuws

Hogeschool Windesheim organiseert tweede online college Passief Bouwen

Op donderdag 19 januari 2023 organiseert Hogeschool Windesheim in samenwerking met ons en de sectortafel Bouw & Infra het tweede open online college Passief Bouwen. Dit is een vervolg op het online college van 22 november jongstleden. In dit tweede college van Windesheim over Passief Bouwen beantwoorden Clarence Rose en Jan Geerts concrete vragen over het hoe van passief bouwen.

In de huidige klimaat- en energiecrisis is het de grote uitdaging om gebouwen neer te zetten of te renoveren die niet tot nauwelijks energie verbruiken en toch veel comfort bieden. Dat vraagt om een duidelijk bouwfysisch concept en het vereist een uitgekiend ontwerp- en bouwproces waarbij alle betrokken partijen samenwerken aan hoogwaardige kwaliteit en waardevaste gebouwen. Kortom: het is tijd voor passief bouwen en renoveren!

Sprekers

Clarence Rose is bouwtechnisch specialist voor duurzaam en energie-efficiënte bouw- en renovatieprojecten. Zij is voorzitter van het Kennisinstituut KERN. Jan Geerts is eigenaar van BCD-advies en expert op het gebied van passief bouwen. Zij geven onder andere antwoord op de volgende vragen. Wat is het verschil tussen passief bouwen en bouwen volgens de BENG-normen? Wat moet je bouwkundig anders doen? Wat vraagt dat van het ontwerp? Uiteraard krijg je zelf ook de ruimte om uw vragen te stellen.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor directieleden, (innovatie-)managers en projectleiders uit de bouw- of installatiebranche die voorop willen lopen in de ontwikkeling rond de energietransitie en passief bouwen.

Aanmelden?

Dit online open college wordt gehouden op donderdag 19 januari, tussen 15.30 en 16.30. Schrijf je in voor de masterclass vóór 17 januari via deze link. Na aanmelding ontvang je nadere informatie.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven