Gerelateerd nieuws

HMC-student Koen van Ast wint Medal of Excellence bij EuroSkills 2023!

Van 5 t/m 9 september vond de achtste editie van de EuroSkills-wedstrijd, de Europese Kampioenschappen voor het middelbaar beroepsonderwijs, plaats. Hierbij veroverde Koen na een spannende strijd de vijfde plaats. Een fantastische prestatie! Zelfs zo’n goede prestatie dat hij, ondanks dat hij geen podiumplaats behaalde, wel een Medal of Excellence ontving.

EuroSkills

EuroSkills werd dit jaar gehouden in Gdańsk, Polen. Het event wordt om de twee jaar georganiseerd door WorldSkills Europe samen met 32 lidstaten. Het brengt honderden jonge professionals uit landen in heel Europa samen om te strijden voor de kans om de ‘Beste van Europa’ te worden in hun vakgebied. EuroSkills Gdańsk 2023 verwelkomde zo’n 600 geschoolde jonge professionals onder de 25 jaar uit 32 landen om deel te nemen aan wedstrijden en demonstraties in 43 verschillende vakgebieden en beroepen. Er kwamen zo’n 100.000 bezoekers uit heel Polen en daarbuiten.

Kwalificatie

Koen had begin dit jaar voor de tweede keer de nationale titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ gewonnen tijdens Skills the Finals, onderdeel van WorldSkills Netherlands. Hiermee had hij zich gekwalificeerd voor een plek bij EuroSkills. In drie wedstrijddagen is Koen aan de slag gegaan met de wedstrijdopdracht; het maken van een kastje. Uiteraard voorzien van de hoogste eisen aangezien het hier om de beste jong professionals van Europa gaat. Koen had hierbij concurrentie van 13 andere deelnemers uit Europa.

Medal of Excellence

Na drie intensieve dagen zat de wedstrijd erop. Zaterdagavond 9 september was de grote prijsuitreiking. Koen werd 5de en won daarbij een Medal of Excellence voor zijn excellente prestatie. En of het een prestatie is! Het HMC is ontzettend trots op Koen!

Hout- en Meubileringscollege

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven