Gerelateerd nieuws

Het beschoeiingsschot dat hardhout meer dan evenaart

De wereldwijde vraag naar duurzaam geproduceerd hout stijgt exponentieel, gedreven door de groeiende nadruk op CO2-reductie, duurzaam bouwen en de verschuiving naar een biobased economie. Schattingen suggereren dat deze vraag tegen 2050 zal verdrievoudigen, maar het aanbod kan naar verwachting niet gelijke tred houden. Dit vormt een uitdaging om het beschikbare hout efficiënter te gebruiken en slimmer in te zetten.

Traditionele houten beschoeiingen, hoewel effectief in CO2-opslag, hebben een beperkte levensduur van ongeveer 25 jaar. Na deze periode vereisen ze vaak vervanging vanwege houtrot rond de waterlijn. Om te anticiperen op de verwachte schaarste aan gecertificeerd hout, heeft HIP Groen een innovatieve oplossing ontwikkeld om de levensduur van nieuwe constructies te verdubbelen.

Lage aanschaf én milieukosten

Door een slimme combinatie van gerecycled HDPE kunststof op- en boven de waterlijn en naaldhout onder de waterlijn te gebruiken, heeft HIP Groen beschoeiingen gecreëerd die maar liefst 50 jaar meegaan. Het naaldhout vormt 80 tot 90% van het totale materiaalgebruik, waardoor zowel de initiële kosten als de milieubelasting van het schot laag blijven. Bovendien biedt de keuze voor gerecycled HDPE kunststof een circulair alternatief dat bijdraagt aan hoogwaardig hergebruik na einde levensduur.

Toewijding aan Innovatie: HIP Groen’s Voortdurende Missie

Een veelvoorkomend bezwaar tegen kunststof beschoeiingen is hun zwarte kleur, wat niet altijd in lijn is met de voorkeur van opdrachtgevers met een hart voor natuur. Om deze zorgen aan te pakken, heeft HIP Groen het kunststof gedeelte van hun beschoeiingen een bruine tint gegeven. Hierdoor sluit het esthetisch beter aan bij de omgeving en evenaart het de charme van hardhout.

Door de combinatie van gerecycled kunststof en naaldhout te hullen in een bruin jasje, zet HIP Groen een belangrijke stap in de richting van duurzame waterbouw, waarbij zowel de functionaliteit als de natuurlijke uitstraling gewaarborgd blijven. Tenslotte geeft HIP Groen aan om zoals gewoonlijk ook haar bruine schotten op voorraad te houden, in elke gewenste hoogte. Zo staan ze in de startblokken om elk beschoeiingsproject tot een succes te maken.

HIP Groen

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven