Gerelateerd nieuws

Herziene norm voor de integratie van zonne-energiesystemen gepubliceerd

De herziening van NEN 7250 ‘Zonne-energiesystemen – Integratie in daken en gevels – Bouwkundige aspecten’ is gepubliceerd.

In NEN 7250 zijn de eisen en bepalingsmethoden opgenomen voor een technische verantwoorde montage. De norm gaat onder andere in op onderwerpen als windbelasting, inwendige condensatie, temperatuurinvloeden, brandveiligheid, geluid en thermische isolatie.

Wijzigingen
De wijzigingen in deze versie ten opzichte van de vorige zijn onder andere:

  • Testmethode voor windweerstand bij montagewijze 1 en 2;
  • Richtlijnen voor veilig werken op daken;
  • Thermische ontkoppeling van panelen onder invloed van warmte;
  • Richtlijnen voor de beoordeling voor de bouwkundige geschiktheid van daken en gevels.


Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Remco Vroegop, Consultant, telefoon 015 2 690 468 of e-mail mb@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen
Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Bouwkundige aspecten van zonne-energiesystemen’ houdt zich bezig met het ontwikkelen van nationale normen voor de bouwkundige integratie van fotovoltaïsche en zonthermische systemen. Ook wel PV-panelen en zonneboilers genoemd. Daarnaast wordt het Nederlandse standpunt ingebracht bij relevante Europese normalisatie. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar mb@nen.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven