Gerelateerd nieuws

Help mee het niveau van de toekomstige monteur te verhogen

SOMA College, dé vakschool voor de infra, geo en beton, heeft als doel om de meest gewilde vakmensen af te leveren aan de arbeidsmarkt. Bij SOMA volgen circa 1.200 studenten een mbo-opleiding om gediplomeerd vakman te worden. Waaronder ook machinisten, monteurs, uitvoerders en vakmannen GWW. Jaarlijks leveren zij zo’n 65 monteurs af aan de arbeidsmarkt.

Met het onderwijs dat SOMA vandaag verzorgt, leiden zij mensen op die over drie jaar de arbeidsmarkt op gaan. Het is daarom van belang om up-to-date lessen te geven, zodat deze goed aansluiten bij de studenten en bij de kwalitatieve vraag van de arbeidsmarkt van de toekomst. Immers, hoe beter de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, hoe sneller de toekomstige monteur thuis is in uw bedrijf. Om dit mogelijk te maken heeft SOMA een werkveldadviescommissie actief. Doel is een constante verbinding met de branche vanuit het vakonderwijs.

 Wilt u ook bijdragen aan de toekomstige kwaliteit van monteurs en heeft u affiniteit met onderwijs? Als deskundige weet u natuurlijk welke veranderingen spelen (of gaan spelen) in de sector en welke nieuwe innovaties eraan komen. Daarmee kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de werkveldadviescommissie ‘monteurs’ bij SOMA. Ongeacht of u directeur, servicemonteur of chef werkplaats bent. SOMA zoekt nadrukkelijk mensen van verschillende disciplines.

 Meer informatie of wilt u zich als kandidaat opgeven? Stuur dan een mail naar Jan Hommes, directeur BMWT (j.hommes@bmwt.nl).

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven