Gerelateerd nieuws

Veel passie voor glas op geslaagde GLASDAG 2022

Op donderdag 9 juni vond de Glasdag plaats in het iconische glazen theater van AFAS in Leusden. Initiatiefnemer Glas in Beeld kan terugkijken op een mooie middag vol passie voor glas. OnderhoudNL was een van de sponsoren en kreeg alle gelegenheid zich in de spotlights te zetten, onder andere door het vertonen van de video ‘Word glaszetter’.

Doelstellingen

Glas wordt wel het meest innovatieve bouwmateriaal genoemd. Het materiaal en de toepassingsgebieden ontwikkelen zich razendsnel. Alle reden om de markt bij te praten over ‘de passie voor glas’. Acht deskundige sprekers richtten zich op het overdragen van kennis over actuele thema’s in relatie tot het innovatieve karakter, de performance en de toepassingen van vlakglas. De GLASDAG had twee doelstellingen: kennisoverdracht en netwerken. De ruim honderd deelnemers gaven aan dat deze doelstellingen ruim gehaald zijn en dat deze dag zeker voor herhaling vatbaar is.

Bijzondere locatie

Voor de locatie van de GLASDAG is gezocht naar een project/bouwlocatie waar op een bijzondere wijze glas wordt toegepast of geproduceerd. Voor 2022 is die gevonden in het nieuwe kantoor van AFAS in Leusden. De ingebruikname van dit AFAS Experience Center, met onder meer een glazen dome, was in januari 2021. AFAS-oprichter Ton van der Veldt, geestelijk vader van de nieuwbouw, was één van de sprekers. Tijdens de pauze was er gelegenheid een korte blik te werpen in de glazen koepel. 

Kennis- en netwerkevent

Ferdinand Wieman, sectormanager OnderhoudNL Glas: “De GLASDAG was voor de deelnemers, stakeholders uit de gehele keten en met name onze glaszettende leden, een uitgelezen mogelijkheid om uit eerst hand te horen wat de innovaties en ontwikkelingen zijn in de glassector. Van vacuümglas tot en met interactief mediaglas. De Glasdag heeft de potentie om het jaarlijkse kennis- en netwerkevent voor de glassector te worden.”

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven