Gerelateerd nieuws

Gerenoveerde Victoriatoren symbool voor opwaardering Brusselse Noordwijk

Onlangs verklaarden Staatssecretaris Pascal Smet en burgemeester Emir Kir de gerenoveerde Victoriatoren heropend tijdens een ceremonieel moment. De vroegere IBM-toren is vandaag een multifunctioneel gebouw en een sterk symbool voor de verdere opwaardering van de Brusselse Noordwijk. Daarnaast is de Victoriatoren ook een voorbeeld van circulariteit en reconversie.

Kantoren, een internationale hotelketen, restaurants en een rooftop

Veel Brusselaars kennen de Victoriatoren in de Noordwijk nog als de vroegere thuis van de IBM-kantoren. Vandaag is de toren het nieuwe hoofdkwartier van mediagroep WPP en de eerste vestiging in België van hotelketen The Hoxton. Daarnaast biedt het ook co-workingspaces, twee restaurants en een rooftopbar. De ambitieuze transformatie zorgt voor extra lokale tewerkstelling en is kenmerkend voor de huidige opwaardering van de Brusselse Noordwijk. Met “Territorium Noord” stelde staatssecretaris Pascal Smet vorig jaar nog zijn plan voor om weer leven te brengen in de monofunctionele Noordwijk. Een veertigtal publieke en privéprojecten moeten in de komende tien jaar meer leven, groen, cultuur en verbondenheid creëren in de buurt. De transformatie van de Victoriatoren tot een plek waar zowel gewerkt als ontspannen zal worden, past alvast perfect in die strategie. Staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet is blij met het resultaat:

 

“De Noordwijk ondergaat een gigantische metamorfose en het gebeurt nu! Victoria is een pionier voor de hele wijk. Het gebouw en de nieuwe publieke ruimte errond illustreren perfect onze visie voor de Noordwijk. We zetten vandaag een historische fout uit het verleden recht en maken van deze saaie kantoorbuurt een bruisend stadsdeel met tal van stedelijke functies.”

 

Ook Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, verwelkomt het vernieuwde gebouw en zijn huurders graag in zijn gemeente:

 

“De opening van het hotel en het dynamisme van de teams zijn een echte troef voor de gemeente Sint-Joost-ten-Node. ​ Deze samenwerking getuigt van een gemeenschappelijke drive om de welvaart en de ontwikkeling van onze burgers te verzekeren door bij te dragen tot de levenskwaliteit en de aantrekkelijkheid van de noordelijke wijk die de gemeente de laatste jaren heeft nagestreefd. Door samen te werken met het hotel en de Mission Locale de Saint-Josse steunt onze gemeente actief het hotelwezen, dat veel werkgelegenheid creëert.”

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven