Gerelateerd nieuws

Gelderland in finale met circulair delven Prinsenhof

Provincie Gelderland is met het circulair slopen van Prinsenhof 1 van de 3 finalisten in de Circular Awards. De prijs wordt elk jaar uitgereikt tijdens de week van de Circulaire Economie. 6 februari 2023 maakt juryvoorzitter Jacqueline Cramer de winnaar bekend.
 

Circulair delven: duurzame manier van slopen en bouwen

Door de komst van het nieuwe Huis der Provincie in Arnhem, is het provinciale kantoorgebouw Prinsenhof A overbodig geworden. Het gebouw was moeilijk te renoveren en stond leeg. Daarom is dit gebouw gesloopt. Maar niet zomaar. We hebben gekozen voor een duurzame manier van slopen en bouwen: circulair delven.

Van sloopafval naar hergebruik

In 2022 is het oude kantoor zorgvuldig uit elkaar gehaald, zodat het zo goed mogelijk hergebruikt kan worden. Vrijwel alle vrijkomende materialen krijgen een nieuw leven in nieuwbouw. Vooral het grootschalige 1 op 1 hergebruik van betonelementen is baanbrekend. Maar liefst 92% van het gebouw wordt opnieuw gebruikt. Zo verminderen we het gebruik van nieuwe grondstoffen en besparen 2.400 ton CO2. Momenteel verkennen we met andere opdrachtgevers de mogelijkheden dit vernieuwende circulaire concept verder op te schalen.

Winnaar 6 februari bekend

Tijdens de Nationale Conferentie van de Circulaire Economie, op 6 februari, wordt de winnaar bepaald en rijkt juryvoorzitter Jacqeline Cramer de Circular Awards uit. Er zijn 4 categorieën: Business Large, Business Small, Public en Circular Heroes (personen). Het project Circulair delven Prinsenhof is geselecteerd in de categorie Public. Het thema van de conferentie is Ondernemen voor de Toekomst.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven