Gerelateerd nieuws

Frits Kuijper: “De mooiste spullen komen op de TKD”

Vol enthousiasme vertelt Frits Kuijper, beursmanager van de Technische Kontakt Dagen (TKD), over de voorbereidingen van deze bijzondere beurs. ‘De Efteling voor groen, grond en infrastructuur’ noemt hij het. “Het is de grootste beurs in ons vakgebied van West-Europa.” Kom daarom van 8 tot 10 juni naar Almere.

Voorbereidingen in volle gang

Naast de grootste beurs valt de TKD ook op een andere manier op. Zo kun je op deze beurs machines bekijken, aanraken en zelfs uitproberen.  “De voorbereidingen op deze te gekke locatie in Almere gaan vlot”, vertelt Kuijper. Begin mei bestaat dat werk uit rijpaden neerleggen en het levelen van het terrein. Een flinke klus, want in totaal beschikken de exposanten van 8 tot en met 10 juni over een terrein van 118.000 vierkante meter. “Het complete evenemententerrein beslaat zelfs 200.000 vierkante meter. En alles is groot, waarbij de stands variëren van zestien vierkante meter tot gigantische grote.”

De beurs vindt voor het eerst in vijf jaar tijd weer plaats, wat de feestvreugde volgens de beursmanager alleen maar groter maakt. “En alles gaat fantastisch”, zegt Kuijper. “De stands zijn uitverkocht en de aanmeldingen om de beurs te mogen bezoeken, komen binnen. In totaal hopen we tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers te verwelkomen: van ondernemers, machinisten tot aan studenten en beleidsmakers. Iedereen zet zijn beste beentje voor en staat te springen tot hij de wei in mag.”

Kans om te kijken waar we staan

Hoewel de beurs geen echt thema kent, noemt Kuijper duurzame ontwikkelingen als terugkerend onderwerp. “Die ontwikkelingen gaan gigantisch hard. De beurs biedt een mooie kans om zelf te komen kijken waar we nu staan. Iedereen komt met zijn mooiste spullen”, aldus de beursmanager. Een favoriet heeft hij niet. “Er zijn zoveel mooie dingen. Je valt van de ene verbazing in de andere en alles beweegt”, aldus Kuijper. Kortom, zorg dat je erbij bent.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven