Gerelateerd nieuws

FPH Ploegmakers volop in beweging met Hitachi

Gevarieerd infrawerk? Je vraagt erom bij FPH Ploegmakers (FPH). Denk bijvoorbeeld aan een dijkversterking, waarvoor allerlei werkzaamheden samenkomen. Projecten zó divers: dit is waar het inrichten van de buitenruimte om draait. Het bedrijf uit Vinkel heeft de afgelopen jaren daarom geïnvesteerd in diverse moderne Hitachi-machines, waaronder een ZX350LC-7,
ZX350LC-7 SLF en ZX155W-7. Hiermee kan FPH Ploegmakers specialistische werkzaamheden als dijkversterking, natuurherstel, het bouwrijp maken van nieuwe stedelijke gebieden, de aanleg van rioleringen of het verleggen van complete wegen op een innovatieve en efficiënte manier uitvoeren.

Foto bovenaan: In Rosmalen werkt FPH met de ZX140W-6 aan het inrichten van woonbuurt de Lanen.

Opgericht in de jaren 80 door Frans en Tony Ploegmakers, heeft FPH zich door de jaren heen ontwikkeld tot een gerenommeerde speler in de wereld van de weg- en waterbouw en cultuurtechnische werken. Zonen Erwin en Gerbert geven nu leiding aan het bedrijf en samen met een team van meer dan 50 medewerkers richten zij de buitenruimte van Nederland in. 

Bij toeval in het geel
Uit het gesprek met Erwin Ploegmakers blijkt wel waarom hij verantwoordelijk is voor het machinepark en de aanschaf van nieuwe machines. Erwin weet namelijk alles van de Hitachi machines die FPH vanaf haar oprichting in gebruik heeft genomen. Zo vertelt hij nog een leuke anekdote over waarom de machines vanaf 1988 uitgevoerd zijn in een gele kleur. “Eigenlijk was dit per ongeluk, aldus Erwin. Onze Hitachi-machine ging naar de spuiter en vlak daarvoor had een andere Ploegmakers een gele machine besteld. De spuiter dacht met hetzelfde bedrijf te maken te hebben en dat onze machine in dezelfde kleur gespoten moest worden. Zo kan het lopen.  Tot op de dag van vandaag maakt deze kleur onderdeel uit van onze herkenbare huisstijl en worden onze nieuwe machines ook in deze kleur besteld.

FPH kijkt vooruit
Klimaatverandering en duurzaam werken zorgen voor uitdagingen. Bij de aanschaf van nieuwe machines was het dus belangrijk dat er vooruit werd gekeken naar de uitdagingen van de toekomst. Hierbij houdt men de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch of waterstof goed in de gaten.
Machines moeten in ieder geval op uiteenlopende projecten ingezet kunnen worden, lang meegaan, duurzaam ingezet kunnen worden en ook op biobrandstoffen kunnen draaien.

Foto’s:

Links: De korte draaicirkel van de ZX155W-7 is ideaal voor het werken op krappe werklocaties, voor meer flexibiliteit.

Rechts: De ZX300-6 wordt in Vught gebruikt voor het verleggen van de bestaande riolering.

“Enkele jaren geleden hebben we met collega’s een inventarisatie gemaakt over welke machines nodig zijn om onze werkzaamheden nu en in de toekomst goed uit te kunnen voeren. Daarna is de vraag bij Hitachi-dealer Pellen uit Veldhoven neergelegd. Zij zijn sinds vele jaren ons vaste aanspreekpunt als het gaat om de verkoop van nieuwe machines, maar ook als het gaat om service en onderdelen. Mocht er iets aan de hand zijn en we hebben vragen, dan wordt dit snel en professioneel opgelost.”

“Uiteindelijk is er gekozen voor drie nieuwe Zaxis-7-machines: een ZX350LC-7, ZX350LC-7 met Super Long Front van 18 meter en een mobiele graafmachine in de vorm van een ZX155W-7. De eerste ZX350-7 werd reeds in oktober 2020 geleverd en daarna volgde in maart 2021 de ZX350LC-7 SLF en in maart van dit jaar de ZX155W-7. Tot op heden zijn onze collega’s erg tevreden over de machines. Het comfort en het feit dat ze merkbaar stiller zijn dan de vorige generatie horen we veel terug.”

“We hebben de machines compleet uit laten rusten zodat ze de komende jaren voor alle soorten werkzaamheden ingezet kunnen worden. Alle drie de machines hebben bijvoorbeeld overdruk-voorbereiding, centrale smering en GPS. Daarnaast zijn de rupsgraafmachines uitgerust met een hydraulisch snelwisselsysteem en heeft de mobiele graafmachine een Engcon DC2 draaikantelstuk.”     

De machines zijn sinds hun komst onder andere ingezet voor de omlegging van afwateringskanaal De Raam (nabij Weert), de dijkversterking rondom Tiel, natuurherstelwerkzaamheden voor Waterschap Rijn en IJssel en de aanleg en inrichting van woonbuurt de Lanen in Rosmalen.

 
Blijven groeien
 

Naast de Zaxis-7-modellen beschikt FPH Ploegmakers over een groot aantal andere modellen van het Japanse merk. Waaronder diverse minigravers (ZX19U, ZX38U, ZX55U), twee mobielen (ZX140W-6) en nog drie rupsgraafmachines (ZX135US-3, ZX225US-6 en ZX300-6).

Met dit uitgebreide machinepark verwacht FPH Ploegmakers te kunnen blijven groeien als samenwerkingspartner voor gemeenten, waterschappen en provinciale overheden. “We kijken altijd verder dan ons eigen straatje en de machines van Hitachi helpen ons bij het oplossen van complexe opdrachten,” besluit Erwin.

Foto’s:

Links: Het comfort en lage geluidsniveau wordt door de machinisten als zeer prettig ervaren.

Rechts: De ZX350-7 is uitgerust met een Super Long Front van 18 meter.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven