Gerelateerd nieuws

Financiële uitdagingen in een circulaire economie

In een circulaire economie zorgen we voor minder grondstoffengebruik en brengen we de CO2-uitstoot terug. We ontwerpen op een manier dat we zo weinig mogelijk grondstoffen nodig hebben. Dat wat we gebruiken, gebruiken we zo lang mogelijk om het daarna te recyclen.

Om bedrijven, kennisinstellingen, overheden en andere organisaties te helpen bij deze belangrijke uitdagingen en kansen, stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) financiële middelen, kennis, meedenken met goede en gezonde business cases en (internationale) netwerken/partners beschikbaar.

Het bedrijf PeelPioneers deelde tijdens de Week van de Circulaire Ecomonie hun ervaring over de bijdrage van de RVO en wat het hen heeft opgebracht.

Meer informatie

Een vooruitblik op wat RVO in 2023 kan bieden voor ondernemers die investeren in de circulaire economie. Download de presentatie uit het programma ‘Financiële ondersteuning bij circulair ondernemen‘.

 

 

De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Vooruitstrevende ondernemers en professionals bouwen al jaren volop aan een circulaire economie. De ambities zijn helder, de plannen gemaakt en het proces is in gang gezet. Maar hoe zorgen we dat de vooruitgang snel én impactvol genoeg is om het doel van de Circulaire Economie in 2050 te behalen? Tijdens de Week van de Circulaire Economie, die plaatsvindt in het circulair paviljoen CIRCL van ABN AMRO, is gekeken hoe de volgende stap kan worden gezet in het versnellen van de circulaire impact.

In gesprek

Op allerlei podia en platforms gaan onze experts en vertegenwoordigers tijdens evenementen in gesprek met ondernemers en anderen over actuele onderwerpen. Zij praten over zaken als duurzaam ondernemen, circulaire economie, vastgoed en social impact.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven