Gerelateerd nieuws

Feestelijke start bouw betaalbare woningen Aalten

Op 29 juni 2023 vierden betrokkenen de start van de bouw van 56 sociale huurwoningen op het voormalig terrein van de technische school Aalten. Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ van provincie Gelderland.
 

Met het leggen van de 1e vloerplaat door wethouder Ted Kok en Bert Stamsnieder, manager Vastgoed van De Woonplaats, werd de mijlpaal gevierd. Ook samenwerkingspartners en de bewonersgroep van het Aaltens Hofje waren hierbij aanwezig. Bert Stamsnieder en directeur John Haverkort, van Dura Vermeer, vinden dit een mooie toevoeging op de sociale woningvoorraad in Aalten. Met de subsidie ‘betaalbaar wonen’ uit het Actieplan Wonen draagt de provincie bij aan het versnellen van de woningbouw in Gelderland.

Gasloos, duurzaam en levensloopbestendig 

Alle 56 woningen worden zeer duurzaam en gasloos. Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst.

In de nieuwbouwplannen is rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Er komen woningen en een kleinschalig appartementencomplex van 3 woonlagen. De meeste woningen zijn levensloopbestendig en geschikt voor 1 of 2 personen. Midden 2024 zijn alle woningen naar verwachting klaar. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Woongroep Aaltens Hofje compleet – De Woonplaats.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven