Gerelateerd nieuws

Event BIM for Builders van Construsoft geeft sneak preview van Trimble Connect Extensions

Construsoft heeft bouwbedrijven en aannemers afgelopen week tijdens het event BIM for Builders inzage gegeven in de Trimble Connect Extensions. Deze uitbreidingen van het cloudplatform Trimble Connect zijn door Construsoft ontwikkeld met input van onder andere bouwbedrijven uit Nederland en ondersteunen bij het digitaal samenwerken aan bouwprojecten. Hiermee houden bouwbedrijven grip op tijd, kwaliteit, veiligheid en kosten.

Het praktische event van Construsoft in het AFAS Theater in Leusden was opgezet om klanten en prospects te informeren over samenwerken in de cloud met Trimble Connect. Centraal stond de vraag: hoe kun je je bureau, bouwkeet en bouwplaats met elkaar verbinden? Tientallen professionals van bouwbedrijven en aannemers kwamen naar deze geslaagde eerste editie van BIM for Builders.

Trimble Connect Extensions als totaaloplossing

Trimble Connect Extensions zijn aanvullende tools op het cloudplatform Trimble Connect dat in Nederland leverbaar is via Construsoft. Deze Extensions vormen een complete toolbox met onder andere tools voor veiligheids- en kwaliteitsborging, projectmanagement, workflows en controle van tekeningen. Met de Extensions brengen bouwbedrijven en aannemers hun bouwprocessen overzichtelijk in kaart en werken ze efficiënter met elkaar en ketenpartners samen.

Eenvoudiger en efficiënter samenwerken

Productmanager Eelco van Es van Construsoft legde tijdens BIM for Builders uit dat Trimble Connect en de nieuwe tools het samenwerken in de cloud eenvoudiger en efficiënter maken. “Met deze software hebben werkvoorbereiders, projectmanagers of BIM-coördinators altijd en overal de juiste actuele informatie tot hun beschikking”, aldus Van Es. “Tijdige afstemming met projectpartners voorkomt dat zaken tijdens het bouwproces moeten worden hersteld. Trimble Connect is een ideale werkwijze om projecten binnen budget en planning succesvol af te ronden. Deze software is op kantoor, in de bouwkeet, op de bouwplaats en zelfs onderweg beschikbaar op een laptop, tablet of telefoon. Alle betrokken partijen hebben dus altijd toegang tot dezelfde informatie, zodat fouten worden voorkomen.”

Betrek projectpartners direct bij het bouwproces

Werkorganisator Joost Jansen van bouwbedrijf Rots Bouw uit Aalten is pionier in het werken met Trimble Connect en was gastspreker tijdens BIM for Builders. Jansen is enthousiast over werken in Trimble Connect. “Met Trimble Connect is alle informatie voor alle betrokkenen in het bouwproces duidelijk. Een goede voorbereiding is zo het halve werk”, aldus Jansen. “We trainen partners in de werkmethode en dat betaalt zich dubbel en dwars uit. Na de invoering van Trimble Connect blijven we beschikbaar om hen te helpen. We zijn nu bezig onze voorlieden meer te betrekken bij Trimble Connect en rollen deze digitale werkwijze steeds verder uit.”

Aandacht voor de mens

Tijdens BIM for Builders werd al snel duidelijk dat de adoptie van een nieuwe, digitale manier van werken kan stuiten op weerstand bij medewerkers en partners. Gastspreker Inge Meester van SamenMeester gaf inzicht in hoe bedrijven hun medewerkers en onderaannemers aan boord krijgen in zo’n veranderproces. “Bedrijven die willen veranderen, moeten volledig anders naar situaties kijken”, aldus Meester. “Zet dus eens een andere bril op en bekijk de situatie vanuit een ander perspectief. Bespreek ook het belang voor het bedrijf van deze nieuwe manier van werken en laat de voordelen voor medewerkers zien.”

Over Construsoft

Construsoft is een internationaal, snelgroeiend softwarebedrijf opgericht in Nederland en in bijna 30 jaar uitgegroeid tot een internationale speler. Met ruim 200 medewerkers zijn we actief in meer dan 35 landen in Europa en Zuid-Amerika. We leveren software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie, waaronder de specialistische en geavanceerde BIM-software Tekla Structures en het cloudbased samenwerkingsplatform Trimble Connect. Het platform heeft meer dan dan 20 miljoen gebruikers wereldwijd en is speciaal ontworpen voor de bouw- en constructie-industrie. Met Trimble Connect kunnen teams op een efficiënte manier samenwerken, informatie delen en projecten beheren, allemaal vanuit één centrale locatie. Construsoft ondersteunt bouwprofessionals naast geavanceerde software met uitgebreide support en consultancy. Onze klanten zijn onder andere actief in de staalbouw, (prefab)betonbouw en houtskeletbouw. Ook ingenieursbureaus, aannemers en afbouw-montagebedrijven maken gebruik van onze software en dienstverlening.

Lees dit persbericht op mediacontent.nu

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven