Gerelateerd nieuws

Essentiële metgezellen van elke bouwvakker: veiligheidsschoenen

Het fysiek veeleisende werk in de bouwsector vereist de beste bescherming van lijf en leden. Veilig schoeisel speelt daarbij een essentiële rol. Maar bij voetbescherming komt meer kijken dan alleen een stalen neus.

Zo kan slecht passend schoeisel pijnlijke klachten veroorzaken en schoenen zonder voldoende demping kunnen bij lang werken op harde ondergronden zelfs langdurige gezondheidsproblemen als gevolg hebben. Kortom, in het ergste geval kan slecht schoeisel tot ziekteverzuim leiden. De Duitse schoenfabrikant Elten biedt de oplossing: comfortabele, goed passende veiligheidsschoenen mét optimale demping.

De Wellmaxx-modellen van Elten hebben een loopzoolconstructie met Infinergy®-materiaal in de zoolkern. Het materiaal dempt de impact van de voet tijdens het lopen en veert terug naar de oorspronkelijke vorm. Dankzij deze veerkracht krijgt de drager een groot deel van de energie tijdens het lopen terug.

De “XXSG”-modellen van Elten, bijvoorbeeld de “Francesco” en de “Stefano”, zijn van dit dempingsconcept voorzien. Met een bovenwerk van robuust rundleder en een PU-kruipneus zijn dit ideale begeleiders voor een ruige werkomgeving. Ook hebben deze modellen een buitenzool genaamd “Wellmaxx Safety-Grip”. Het grove profiel voorkomt uitglijden op natte ondergronden – het afgeronde profiel aan de zooluiteinden verhindert dat de schoen “blijft hangen” bij draaiende bewegingen en tijdens het afrollen.

Een andere innovatie in voetbescherming van Elten is de Biomex Protection©–manchet. Daarmee kunnen pijnlijke verstuikingen worden voorkomen. Verzwikkingen zijn namelijk niet alleen heel vervelend voor de betroffen medewerker, maar door lange en kostbare perioden van uitval ook voor de werkgever. De manchet zorgt voor meer stabiliteit en dynamische ondersteuning, zonder de natuurlijke beweging van voet en knie te beperken. Veiligheidsschoenen met Biomex Protection©, zoals de Renzo Biomex GTX, hebben al veel verstuik-ongelukken voorkomen.

Bij de keuze van veiligheidsschoenen valt er dus voor iedereen, maar vooral voor de hardwerkende drager van de schoen, veel te winnen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven